Strategia termoficării în municipiul Suceava prin privatizarea societăţii de termoficare Termica SA, trebuie dezbătută şi aprobată în scurt timp, astfel încât, cel târziu în luna octombrie a acestui an să existe o decizie clară în acest sens, a afirmat joi primarul Sucevei, Ion Lungu, precizând că de anul viitor, orice intervenţie de sprijin a statului pentru activitatea de termoficare se anulează, iar municipalitatea trebuie să se ocupe de acest serviciu.
Edilul municipiului reşedinţă de judeţ a precizat că, aşa cum este realizată acum centrala electro-termică, nu poate fi rentabilă, întrucât a fost construită pentru a produce energie electrică în cogenerare şi pentru a furniza abur tehnologic societăţilor sucevene, de aproximativ 200 de tone/zi.
Primarul Lungu a menţionat că furnizarea căldurii pentru populaţie era o activitate secundară, iar acum societatea funcţionează la 37 la sută din capacitate.
Raportul întocmit de firma de consultanţă Schnecker van Wyk & Pearson, stipulează că cea mai bună soluţie pentru activitatea de termoficare este vânzarea activelor actualei centrale electro-termice unei firme, care să preia personalul aferent şi să continue investiţiile, în special pentru conformarea pe programul de mediu, cu creşterea gradului de utilizare la 80 la sută din capacitate.
Ion Lungu a mai afirmat că Termica SA urmează să rămână în subordinea Consiliului Local şi să administreze cele două instalaţii de producere a agentului termic care erau folosite pentru încălzirea oraşului înainte.
vineri, 22 februarie 2008
Privatizarea Termica: vânzarea activelor către o firmă care să o eficientizeze
sursa: News Bucovina
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu