Agenţia Naţională Antidrog organizează, în colaborare cu Centrul European de Monitorizare a Drogurilor şi Dependenţei de Droguri Academia REITOX, o serie de dezbateri cu tema “Relaţionarea Punctelor Naţionale Focale cu mass-media”. Evenimentul a debutat miercuri, 27 februarie 2008, la sediul A.N.A., printr-un util schimb de experienţă între reprezentanţi ai EMCDDA, jurnalişti din diferite ţări europene şi reprezentanţi ai presei din România, a precizat în cadrul unui comunicat de presă, Angelica Cîmpan, coordonatorul Centrului Judeţean de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava.
Preşedintele Agenţiei, chestor şef prof. univ. dr. Pavel ABRAHAM, a rostit un cuvânt de deschidere, arătând importanţa organizării în România a unei Academii REITOX dedicată problemei relaţiei cu mass-media. La rândul său, Xavier Poos, asistent de proiect reţeaua REITOX, EMCDDA, a rostit şi domnia sa un cuvânt de deschidere, în care a apreciat interesul Agenţiei Naţionale Antidrog pentru a organiza şi găzdui un asemenea eveniment. În continuare, Kathryn Robertson, Manager al Departamentului de Relaţii cu mass-media şi marketing, EMCDDA a prezentat scopul şi obiectivele reuniunii şi a oferit informaţii despre serviciile oferite şi publicaţiile elaborate de EMCDDA.
Agenda întâlnirii a mai cuprins următoarele prezentări: „Reflectarea problematicii drogurilor şi a politicilor antidrog în media" (evoluţia de-a lungul ultimilor 10 ani, noţiuni, percepţii, situaţia la nivel european) - Daniel Deckers, Frankfurt Algemaine Zeitung, Germania; „Instrumente utile ce pot fi utilizate de jurnalişti pentru informarea completă asupra problematicii drogurilor (pagini web, rapoarte, calendarul publicării rapoartelor oficiale). Interpretarea materialelor cu conţinut ştiinţific, greşeli frecvente etc.” - Alain Lallemand, Le Soir, Belgia; „Relaţia ANA cu media (informaţiile oferite jurnaliştilor, reflectarea situaţiei consumului şi traficului de droguri din România în contextul european)" - Petre Crăciun, Director adjunct Direcţia de Relaţii Internaţionale şi Afaceri Europene, ANA, Lucian Suditu, medic specialist epidemiolog, Direcţia Observatorul Român de Droguri şi Toxicomanii, ANA) şi „Relaţia cu media a Punctului naţional focal pe droguri din Franţa (dificultăţi întâmpinate în prezentarea comprehensivă a fenomenului drogurilor)”, Julie-Emilie Ades, Observatorul Francez pentru Droguri şi Toxicomanii.
Dezbaterile pe tema colaborării cu mass-media vor continua în zilele de 28-29 februarie, cu participarea unor experţi din 18 ţări europene.
vineri, 29 februarie 2008
“Relaţionarea Punctelor Naţionale Focale cu mass-media”
sursa: News Bucovina
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu