miercuri, 20 februarie 2008

Tamponare violentă pe şosea la Hudum


Două familii, una din Botoşani şi una din Suceava au fost implicate, ieri, după-amiază, într-un accident rutier. Acesta a avut loc aproape de ieşirea din Hudum, unde Dacia Break condusă de Liviu Ţ., de 28 de ani, din Botoşani a izbit în plin Volkswagen-ul Caddy în care se aflau doi suceveni ce se îndrrptau spre casă. Botoşăneanul întorcea împreună cu tatăl său de la Suceava, însă graba de a ajunge acasă l-a făcut să încerce o manevră riscantă. "M-am trezit cu el în faţă. A încercat să depăşească nişte maşini. Noroc că aveam viteză redusă şi am tras puternic stânga de volan, să încerc să-l evit ", a povestit Gheorghe P., de 57 de ani, şoferul Volkswagen-ului. Atât acesta, cât şi cei doi ocupanţi ai Daciei au scăpat teferi din accident. Soţia suceveanului se resimţea, însă, după impactul cu interiorul maşinii, fiind nevoie de intervenţia unui echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA). "Am preluat o femeie de 50 de ani, care prezenta un traumatism cranio-cerebral acut închis, un traumatism toracic, probabil de la centura de siguranţă şi o comoţie cerebrală post-traumatică. Din fericire, însă, victima era stabilă din punct de vedere hemodinamic ", a precizat Liliana Mateciuc, medic specialist în urgenţe în cadrul SJA.
La faţa locului au ajuns şi echipajele Serviciului Poliţiei Rutiere, care au început o anchetă pentru a afla cu exactitate cauzele producerii accidentului. Ambii poferi au fost testaţi cu etilotestul, rezultatele fiind negative. "Din primele cercetări vina se pare că aparţine conducătorului autoturismului Dacia, care a intrat în depăşirea neregulamentară a unui alt autoturism şi nu a mai putut să se încadreze pe propriul sens de mers, izbindu-se frontal în Volkswagen ", a precizat agent şef Lucian Gavriloaie, subofiţer în cadrul SPR.


Femeia accidentată a fost spitalizată provizoriu la Urgenţe, pentru ca medicii să-i poată monitoriza funcţiile pentru câteva ore.

0 comentarii: