joi, 15 mai 2008

PNL anihilează "vrăjelile electorale ale PD-L" cu usturoi


Liberalii suceveni au anunţat că vor folosi, ca material de campanie, usturoiul. Vicepreşedintele PNL Suceava, Iulian Angheluş, a explicat că usturoiul va fi folosit ca armă împotriva „vrăjelilor electorale ale PD-L”, şi ca reacţie la materialele de campanie ale actualului primar al Sucevei, Ion Lungu, respectiv cardul de măsurare a stresului şi ruleta de un metru pe care scrie „Dacă e lung măsori/ Dacă e Lungu votezi”.

„Mă voi strădui ca fiecare sucevean care a primit un material de la PD-L să primească şi de la mine un usturoi împotriva acestor vrăjeli electorale. În ce priveşte partea cu ruleta, şi noi avem ruletă. Este mai mare decât a domnului Lungu, iar pe această ruletă va scrie şi ”, a declarat Iulian Angheluş.

El a mai adăugat că Ion Lungu ar fi trebuit să folosească în această campanie un card care să indice de la ce vine stresul sucevenilor, respectiv gropile din asfalt, trafic sau alte probleme cu care aceştia se confruntă.

De asemenea, Angheluş a spus că Ion Lungu ar fi trebuit să folosească un astfel de card la începutul mandatului său, pentru a constata singuri dacă sucevenii sunt stresaţi şi pentru a lua deciziile cele mai bune pentru a remedia această situaţie.

„Sucevenii vor scăpa de stres când vor avea un nou primar, de la PNL”

Candidatul PNL pentru Primăria Suceava, Angela Zarojanu, spune că Ion Lungu nu mai trebuia să scoată acest card pentru a constata dacă sucevenii sunt sau nu stresaţi. „Această invenţie, fără nici un fel de substrat, decât probabil unul populist, îl face să cadă şi mai mult în sondaje”, susţine Zarojanu. Ea a precizat că stresul sucevenilor este dat de gropile din asfalt, de modul în care se execută investiţiile în Suceava, şi de promisiunile fără acoperire lansate de Ion Lungu.

„Populaţia Sucevei este stresată. Este motivul pentru care cetăţenii aşteaptă un nou primar la cârma Sucevei, pentru a se elibera de stres. Cardul acesta nu face decât să confirme că mandatul lui Ion Lungu s-a terminat. Iar sucevenii vor scăpa de stres când vor avea un nou primar, de la PNL”, spune Angela Zarojanu.

Ea i-a recomandat lui Ion Lungu să distribuie cardul respectiv în oraşul Gura Humorului, unde primarul liberal, Marius Ursaciuc, a reuşit să rezolve problemele cu care se confruntau, motiv pentru care nu mai au nici un motiv să fie stresaţi.

Sandu Capră: „Este cardul mincinosul”

La rândul său, deputatul PNL de Suceava, Mihai Sandu Capră, consideră că cea mai bună denumire a cardului folosit de Ion Lungu în campanie ar trebui să fie „Cardul mincinosul”.

Parlamentarul liberali spune că această denumire este mai mult decât potrivită, susţinând că Ion Lungu „minte electoratul”, cu realizările sale în perioada 2004-2008, în condiţiile în care acestea au fost promovate şi susţinute de liberali, şi au fost finanţate de Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

„Aş dori ca toţi liderii PD-L, şi în special Ion Lungu, să facă o testare la detectorul de minciuni. Şi atunci vom ajunge la concluzia că domnul Lungu nu mai este 100% un primar garantat, ţinând cont de minciunile pe care le-a spus tot timpul. Atât cât a fost la conducerea PNL Suceava, i-a minţit pe toţi membrii de partid şi toată organizaţia PNL, iar acum minte în legătură cu toate proiectele care le-ar fi realizat el şi nu liberalii”, a spus Mihai Sandu Capră.

În ceea ce priveşte ruleta pe care Ion Lungu vrea să o distribuie electoratului, deputatul PNL consideră că aceasta ar trebui să fie folosită de cei de la PD-L pentru a măsura propriile afişe şi bannere de campanie, şi să prezinte sucevenilor cât au costat aceste materiale de campanie.

Steiciuc: „Ion Lungu este inconştient când spune că nu este stresat”

Nu în ultimul rând, vicepreşedintele PNL Suceava, Mihai Steiciuc, a declarat că în condiţiile în care sucevenii se confruntă cu numeroase probleme, este ciudat că nivelul de stres al primarului Ion Lungu este unul normal. „Faptul că Ion Lungu spune că nu e stresat îmi confirmă credinţa că Ion Lungu este inconştient. La problemele pe care le are Suceava, un primar care spune că el nu este stresat, înseamnă că trebuie să părăsească funcţia respectivă. Pentru că nu se poate să stai indiferent în faţa tuturor problemelor pe care acest oraş le are”, a subliniat Steiciuc.