joi, 15 mai 2008

Concurs de împuşcat câini între un medic şi un paznic de vânătoare

Câmpulung Moldovenesc



Concurs de împuşcat câini în plină zi prin curţile oamenilor. Doi indivizi din Câmpulung Moldovenesc sunt cercetaţi de poliţiştii din localitate după ce în după-amiaza zilei de duminică au omorât un căţel aflat pe proprietatea privată de familiei Ardeleanu. Imediat după ce au împuşcat patrupedul, cei doi vânători de ocazie s-au făcut nevăzuţi, dar cu ajutorul martorilor aflaţi în zonă poliţiştii au reuşit să-i identifice.

Ce i-o fi deranjat? Aflată împreună cu familia şi prietenii la cabana proprietate particulară situată în Câmpulung Moldovenesc, unde-şi sărbătorea ziua de naştere, medicul Andreea Ardeleanu a avut parte de un adevărat coşmar. Petrecerea s-a întrerupt în jurul orei 17.30, când liniştea a fost spartă de o bubuitură puternică. Fără a şti ce anume se întâmplă, toată lumea s-a speriat şi s-a îndreptat către direcţia de unde venea zgomotul.

„Imediat ce am ajuns în spatele imobilului am observat căţelul că se zbate în chinuri groaznice. Fusese împuşcat cu o armă de vânătoare de doi indivizi care au reuşit să fugă până la sosirea Poliţiei, alertată după ce am sunat la 112. Am aflat că persoanele care se aflau acolo în acel moment erau medicul Ciprian Alexa şi Şandru Alboi, paznic de vânătoare la AJVPS Câmpulung Moldovenesc. Am discutat cu medicul Alexa şi mi-a spus că nu el a fost cel care a tras cu arma, ci persoana care-l însoţea. Mi se pare inacceptabil ce s-a întâmplat, pentru că într-un loc unde sunt case în locul căţelului putea fi un copil sau o persoană adultă. Nu ştiu ce o fi fost în capul celor doi când au tras cu armele de vânătoare în direcţia unei case. Voi merge până în pânzele albe, pentru că ceea ce s-a întâmplat mi se pare că depăşeşte orice limită”, a declarat medicul Andreea Ardeleanu.

Pasibili de închisoare, potrivit Legii Animalelor

În baza plângerii depuse de Andreea Ardeleanu, poliţiştii din Câmpulung Moldovenesc au început cercetările. Ancheta îl vizează atât pe medicul Ciprian Alexa, cât şi pe paznicul de vânătoare Şandru Alboi. Deocamdată, armele pe care cei doi le deţin legal au fost ridicate de poliţişti şi urmează să fie expertizate de specialişti pentru a se stabili cu care dintre ele a fost ucis patrupedul.

Cercetările vizează infracţiunea de folosire a unei arme într-un loc nepermis, dar s-ar putea extinde şi pentru infracţiunile de violare de domiciliu şi distrugere, şi asta deoarece medicul şi paznicul de vânătoare au pătruns fără drept pe terenul unui vecin al familiei Ardeleanu, loc de unde au şi tras cu arma în direcţia câinelui.

Cei doi ar putea intra şi sub incidenţa Legii Animalelor, recent promulgată, care prevede închisoare de la o lună la trei ani sau amenzi usturătoare pentru cei care omoară sau torturează animale.

Paznicul de vânătoare Şandru Alboi nu este pentru prima dată în faţa anchetatorilor. În trecut, el a mai fost cercetat penal pentru vătămare corporală şi fugă de la locul faptei, dar în final a scăpat basma curată.