miercuri, 2 iulie 2008

Tânără legată cu un şnur de mâini şi de gât, violată şi omorâtă în bătaie

Descoperire macabră



Cadavrul unei tinere în vârstă de 18 ani, victima unei crime, a fost găsit duminică seară, pe un deal de la ieşirea din Suceava înspre Plopeni.

Concluziile medicilor legişti au arătat faptul că tânăra a fost omorâtă cu o cruzime ieşită din comun, fiind violată, supusă la perversiuni sexuale şi snopită în bătaie înainte de a-şi da ultima suflare.

Până ieri după-amiază, anchetatorii nu au ştiut nici cine este victima şi nici nu aveau vreo pistă care să-i ducă pe urmele asasinilor.

Cadavru printre mărăcini

Duminică seară, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că pe dealul unde se construieşte cartierul Tinereţii, la ieşirea din cartierul Burdujeni înspre Plopeni, a fost găsit un cadavru cu identitate necunoscută.

La aproximativ 20-25 metri de ultima casă aflată în construcţie, într-un loc plin de mărăcini, oamenii legii au găsit corpul neînsufleţit al unei tinere, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani, care avea mâinile şi gâtul legate cu un şnur de culoare neagră.

Cadavrul prezenta urme vizibile de violenţă, având faţa tumefiată şi plină de leziuni.

Tânără era goală de la brâu în jos, fiind îmbrăcată doar cu un hanorac fără mâneci, cu glugă, de culoare roşie, cu o dungă neagră la cusătură.

„A găsit-o un bărbat care căuta o pungă să culeagă nişte nuci pentru dulceaţă... S-a speriat când a văzut moarta şi a sunat imediat la poliţie.... mi-au arătat poliţiştii fotografii cu ea, dar nu ştiu cine e”, mărturisea, ieri, un bărbat care locuieşte în apropierea zonei în care a fost găsită victima.

Ştrangulată cu un şnur

Încă de duminică seară, locul a fost împânzit de o armată întreagă de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului Criminalistic, ancheta fiind coordonată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Suspiciunile anchetatorilor cum că tânăra cu pricina ar fi fost victima unui act criminal au fost confirmate, ieri, în urma necropsiei.

Legiştii au stabilit că victima, rămasă cu identitate necunoscută, a fost lovită de numărate ori cu pumnii şi picioarele în zona capului, după care a fost violată şi supusă perversiunilor sexuale.

Totuşi, cauza morţii a fost ştrangularea, tânăra fiind strânsă de gât cu şnurul cu care a fost legată de asasini.

După aprecierile legiştilor, crima a avut loc în aceeaşi zi în care a fost descoperit şi cadavrul.

„Mi-au arătat fotografia... avea faţa atât de distrusă”

Încă de duminică seară, anchetatorii au audiat zeci de persoane din rândul celor care locuiesc sau lucrează în zonă, dar toţi cei chestionaţi despre identitatea persoanei sau alte indicii au ridicat din umeri.

„Mi-au arătat fotografia... avea faţa atât de distrusă, încât pentru câteva minute am crezut că e o nepoată de-a mea... apoi, am sunat la rude şi am aflat că nepoata mea e bine...”, mărturiseşte unul dintre ciobanii care au stâne în zona în care a fost găsit cadavrul.

Anchetatorii iau în calcul şi varianta ca victima să fi fost omorâtă în altă parte, iar cadavrul abandonat în mărăcinişul unde a fost găsit duminică seară.

Ultimă oră: anchetatorii au deja un suspect

Ieri după-amiază, după ce poliţiştii au întrebat sute de oameni din comunele din zonă dacă o recunosc pe fata din fotografiile victimei, a venit şi prima veste bună pentru anchetatori.

Tânăra găsită fără suflare duminică seară a fost identificată în persoana Danielei Bucevschi, în vârstă de 18 ani, din comuna Pătrăuţi, tatăl fetei, paznic de vânătoare, aflând teribila veste chiar de la anchetatori.

Din informaţiile noastre, aseară, la ora închiderii ediţiei, poliţiştii aveau deja un suspect, însă acesta dispăruse de la domiciliu.

Un prieten de-al victimei le-a spus oamenilor legii că, în zona în care a fost găsită Daniela Bucevschi, obişnuiau să meargă deseori împreună, de cele mai multe ori la plajă.

Vom reveni cu amănunte în ediţia de mâine.