vineri, 4 ianuarie 2008

Farmaciile vor primi pentru medicamente gratuite şi compensate câte 34 miliarde pe primele 3 luniFarmaciile vor primi pentru medicamente gratuite şi c


Sanatate



farmacie În urma prelungirii contractului cadru pe 2007 prin act adiţional, farmaciile din judeţul Suceava vor primi în primele trei luni ale anului 2008 o finanţare de câte 34 de miliarde de lei vechi lunar, din care 28 de miliarde de lei vechi pentru eliberarea de medicamente gratuite şi compensate şi restul pentru boli cronice.

Purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, Anda Sălăgean, a precizat că, până la 31 martie 2008, a fost prelungit contractul cadru pe 2007, astfel pentru toate tipurile de servicii medicale se încheie acte adiţionale. Aceasta a precizat că la finanţare, se merge pe o medie lunară a anului trecut, bugetul total împărţindu-se la 12. „În primele 3 luni ale anului CAS Suceava va încheia, cu furnizorii de servicii medico-farmaceutice cu care se află în contract, acte adiţionale la contractele încheiate în anul 2007. Sumele lunare ce vor fi alocate furnizorilor prin actele adiţionale vor fi la nivelul unui consum mediu lunar al anului 2007, prevederile Contractului cadru şi a Normelor metodologice de aplicare a Contractului cadru pe anul 2007 fiind prelungite până la 31 martie 2008”, declară Anda Sălăgean.

0 comentarii: