vineri, 4 ianuarie 2008

Managerul celui mai mare spital din nordul tarii a fost destituit



Seful celui mai mare spital sucevean, Costica Dascaliuc, a fost demis ieri din functie printr-un ordin al ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu.


Decizia a fost motivata prin rezultatele catastrofale ale conducerii fostului manager. „Rapoartele de evaluare, analiza pe care am facut-o, au demonstrat acest lucru“, a declarat Nicolaescu.

Autoritatea de Sanatate Publica Suceava a confirmat, printr-un comunicat, revocarea lui Dascaliuc. Totodata, reprezentantii institutiei au propus ca interimatul la conducerea Spitalului Judetean sa fie asigurat de seful sectiei de Obstretica-Ginecologie, doctorul Cristian Irimie.

Pentru Dascaliuc, 2007 nu a fost deloc un an linistit din punct de vedere profesional, fiindu-i aduse o serie întreaga de acuzatii. Acum doua luni, în urma unor verificari, reprezentantii echipelor de control ale Prefecturii si ASP au ajuns la concluzia ca în cea mai mare unitate spitaliceasca din judet domnea haosul.

Medicamente de-acasa

Pacientii trebuiau în multe cazuri sa vina cu medicamente de acasa, iar mâncarea servita era insuficienta si preparata în conditii mizerabile, motiv pentru care bucataria spitalului a si fost închisa. Cu toate acestea, la finele lunii septembrie s-au gasit în conturile institutiei aproape 7,5 milioane de lei, bani ce puteau fi folositi pentru achizitii sau reparatii.

Bani ramasi necheltuiti

In primele noua luni ale anului trecut, pentru hrana bolnavilor de la Spitalul Judetean Suceava s-au consumat 896.909 de lei, în conditiile în care suma alocata era de 1.274.120 de lei, iar alocatia bugetara ar fi trebuit sa fie de 1.893.325 de lei. Adica de mai mult de doua ori decât banii cheltuiti in realitate.

Nici pentru reparatii, fondurile nu au fost utilizate in intregime. Din bugetul destinat acestor lucrari, care a fost de 2.245.157 de lei in 2007, pâna pe 30 septembrie s-au cheltuit doar ceva mai mult de 10%. In schimb, s-au folosit toti banii pentru achizitia de medicamente, dar acestea au lipsit in anumite perioade de la Unitatea de Primire a Urgentelor, chiar daca se aflau in stocurile farmaciei spitalului.

0 comentarii: