vineri, 4 ianuarie 2008

Societatea Drumuri şi Poduri SA Suceava îşi deschide filială în Cernăuţi


Administratie



marza. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, a anunţat, joi, că societatea Drumuri şi Poduri SA Suceava, îşi va deschide o filială la Cernăuţi pentru a executa mai multe lucrări de reabilitare a unor drumuri din această regiune ucraineană, propunerea venind din partea şefului Administraţiei Regionale de Stat din Cernăuţi, Vladimir Culiş. Acesta a promis că autorităţile vor acorda sprijin pentru ca formalităţile să fie încheiate în cel mai scurt timp.

Preşedintele CJ Suceava a precizat că Vladimir Culiş a explicat că în acest an se împlinesc 600 de ani de atestare documentară a oraşului Cernăuţi, iar Guvernul ucrainean a alocat fonduri importante zonei pentru reabilitarea infrastructurii, iar firmele locale nu pot acoperi toate lucrările ce vor fi executate.

Şeful Administraţiei Regionale de Stat din Cernăuţi a precizat că, în primă fază, există posibilitatea să execute două lucrări, de reabilitare a drumului din Vama Siret-Porubnoe până în Cernăuţi şi a şoselei de centură a oraşului Cernăuţi.

Gavril Mîrza a menţionat că pentru aceste lucrări, Drumuri şi Poduri SA are utilaje specializate, printre care şi o instalaţie de reciclare la cald a mixturii asfaltice.

Tot, în cadrul discuţiilor, Vladimir Culiş şi-a exprimat intenţia de a colabora cu autorităţile sucevene şi în privinţa modernizării Aeroportului Cernăuţi. Ucrainenii îşi doresc să discute cu firma germană K+P care a câştigat licitaţia internaţională pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea aeroportului sucevean.

CJ Suceava este acţionar majoritar a societăţii Drumuri şi Poduri SA Suceava.

0 comentarii: