marți, 26 februarie 2008

Ministerul Mediului asteapta proiecte pentru realizarea retelelor de alimentare cu apa


"Autoritatile locale din judete sunt invitate sa depuna proiecte pentru realizarea de retele de alimentare cu apa, canalizare si epurare, intrucat Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile dispune de un buget de peste 100 de milioane de lei pentru astfel de lucrari", a declarat secretarul de stat in MMDD Lucia Varga.

"Infrastructura de apa si canalizare este prioritatea numarul unu pentru Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile. De aceea, pentru acest an, ministerul dispune de peste 100 de milioane de lei in buget pentru 142 de lucrari de alimentare cu apa, canalizare si epurare in localitatile din Romania", a declarat Lucia Varga.
Autoritatile locale sunt invitate sa demareze proiectarea si executia unor asemenea proiecte. In aceasta primavara, in 37 de localitati vor avea loc licitatiile de executie, urmand ca, in cel mult doua luni, sa inceapa lucrarile la realizarea retelelor de alimentare cu apa. Uniunea Europeana a permis Romaniei ca pana in anul 2018 sa isi construiasca infrastructura de apa si canalizare in conformitate cu directivele europene in domeniul apelor, necesarul de investitii fiind estimat la peste 15 miliarde de euro.
In baza unui calendar precis, se folosesc, pe de o parte, fondurile europene, fiind depuse proiecte la Bruxelles pentru realizarea sistemelor integrate de alimentare cu apa in zece judete, iar pe de alta parte sunt alocate fonduri de la bugetul de stat pentru realizarea investitiilor. Doar 35% din fondurile necesare sunt europene, in rest provin de Guvern.

0 comentarii: