miercuri, 20 februarie 2008

Proiectul “Complex de Agrement Lunca Dornelor”, scos la licitaţie


Primăria Vatra Dornei selectează consultanţi pe fonduri structurale pentru elaborarea documentaţiei de finanţare

Un nou proiect de reabilitare a infrastructurii turistice din Vatra Dornei se află în atenţia autorităţilor locale, care intenţionează să acceseze fonduri structurale pentru construcţia unui complex de agrement, denumit "Lunca Dornelor".
În acest scop, Primăria Vatra Dornei a lansat public licitaţia pentru atribuirea serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic în vederea realizării documentaţiei de finanţare.
Licitaţia este programată pentru data de 12 martie 2008, iar ofertele participanţilor pot fi depuse
până pe 11 martie, ora 16.00.
"Până în prezent, am primit 11 solicitări de achiziţie a documentaţiei de atribuire. Societăţile interesate trebuie să ia în calcul că termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 6 martie 2008, ora 10:00. Preţul achiziţiei documentelor de înscriere este de 100 RON, iar taxa care se percepe ca şi garanţie de participare este de 1.000 RON", ne-a informat primarul municipiului Vatra Dornei, Constantin Huţanu.
15 milioane de euro pentru divertismentul turiştilor
Principalele obiective care vor fi construite în cadrul centrului turistic şi de distracţii constau într-o clădire modernă dotată cu piscine şi bazin de înot, un centru SPA, tobogane cu apă şi cascade, terenuri de sport, bowling, discotecă etc.
"Rolul acestui proiect în dezvoltarea staţiunii balneare Vatra Dornei este de a îmbunătăţi oferta turistică prin crearea unor facilităţi moderne de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut şi atractiv. Proiectul complexului trebuie să îndeplinească o serie de condiţii de multifuncţionalitate,
atractivitate, eficienţă multidisciplinară, inclusiv din punct de vedere terapeutic. Modulele proiectate trebuie să fie diversificate şi flexibile, pretabile la adaptări şi înlocuiri", a explicat primarul municipiului Vatra Dornei, Constantin Huţanu, adăugând că, din estimările făcute până acum, întregul proiect se ridică la o valoare de 15 milioane euro.
Acesta a mai cerut prin caietul de sarcini ca proiectantul să vină cu o gamă cât mai diversificată de soluţii pentru instalaţii şi echipamente de agrement şi animaţie, destinate petrecerii timpului liber. "Acestea trebuie să fie cât mai variate la nivelul fiecărei componente: divertisment, sportiv, cultural-artistic. În acelaşi timp, trebuie să fie adaptate principalelor segmente de public şi să pună accent pe securitatea turiştilor", a precizat Huţanu.
Câştigătorul: cel mai ieftin consultant
Valoarea contractului pentru elaborarea documentaţiei de finanţare este estimată la 500.000 RON, fără TVA, suma urmând să fie achitată din sursele bugetului local Vatra Dornei. Pentru finalizarea serviciilor cerute prin caietul de sarcini, firma câştigătoare va trebui să respecte termenul de 120 de zile de la semnarea contractului.
După cum se precizează în anunţul de participare, criteriul principal de atribuire a serviciului va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Cu toate acestea, în competiţie vor intra doar firmele care au înregistrat o cifră medie de afaceri, pe ultimii 3 ani, de minim 150.000 euro.
Pentru ca beneficiarul să se asigure că firma ofertantă deţine capacitatea tehnică necesară realizării serviciilor cerute, aceasta trebuie să prezinte o listă cu principalele prestări din ultimii 3 ani şi să facă dovada experienţei dobândite prin încheierea cel puţin a unui contract similar, în ultimii 3 ani.

0 comentarii: