joi, 20 martie 2008

PRM propune diminuarea salariului primarului Lungu

PRM propune diminuarea salariului primarului Lungu


Vicepreşedintele PRM Suceava, Stela Acatrinei, propune diminuarea salariului pe care primarul Sucevei, Ion Lungu, ar trebui să-l primească în această lună pe motiv că nu şi-a îndeplinit toate obligaţiile de serviciu, prin participarea lui la curăţenia de primăvară alături de salariaţii Rosal. În opinia Stelei Acatrinei, activitatea unui primar nu presupune ca acesta să participe efectiv la salubrizarea spaţiilor verzi, în condiţiile în care această sarcină revine firmelor specializate. „Un primar trebuie să aibă cap şi să fie un bun manager, să pună la treabă serviciile din subordine şi să nu meargă el cu măturoiul în mână. Poate să meargă o dată, dacă vrea să apară la televizor pentru că îi stă bine cu şosete lungi şi cu măturoiul în mână. Dar din moment ce o săptămână faci acelaşi lucru eu propun să i se reţină o parte din salariu, pentru că nu şi-a făcut treaba de primar”, este părere vicepreşedintele PRM Suceava.

Mai mult, ea a propus parlamentarilor suceveni să propună modificarea legii prin care se stabilesc atribuţiile primarului, precum şi a prevederilor legale în baza cărora se plătesc demnitarii. Acatrinei susţine că un primar care merge personal să facă curăţenie nu ar trebui să primească un salariu de demnitar. „Cel mult îi putem da salariu de necalificat. Asta în condiţiile în care nu poate să facă proiecte sau să pună lumea la treabă”, a mai spus Stela Acatinei.

La rândul său, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PRM, Ilie Niţă, a acuzat firma Rosal că nu îşi îndeplineşte obligaţiile contractuale privind asigurarea curăţeniei în Suceava. „Sunt foarte multe reclamaţii în acest sens, şi nu înţelegem de ce domnul Lungu a sărit în apărarea firmei Rosal. Pentru că asta s-a întâmplat atunci când primarul a mers alături de angajaţii acestei firme să facă curăţenie prin Suceava”, a spus Niţă. În aceste condiţii, el i-a solicitat lui Ion Lungu şi să ia legătura cu reprezentanţii firmei Rosal, astfel încât sucevenii să beneficieze de servicii de calitate, în condiţiile în care în Suceava se plăteşte şi taxa de salubritate.