marți, 18 martie 2008

PSD Suceava vrea să oprească privatizarea TERMICA

PSD Suceava vrea să oprească privatizarea TERMICA


Social-democraţii vor să oprească privatizarea societăţii TERMICA al cărei unic acţionar este Consiliul Local al municipiului Suceava. Vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PSD, consilierul local Ovidiu Donţu, a declarat că unitatea nu ar trebui dată pe mâna unui investitor în condiţiile în care privatizare înseamnă din practica anilor trecuţi scumpiri şi concedieri. El şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că sindicatele din cadrul societăţii nu au fost consultate în legătură cu privatizarea şi a anunţat că PSD a declanşat discuţii cu sindicaliştii pe această temă. „Aşa cum l-am oprit pe primarul Lungu să privatizeze societatea de transport tot aşa îl voi opri să privatizeze societatea Termica. Am iniţiat deja consultări cu sindicatele societăţii. Oamenii sunt îngrijoraţi nimeni nu le-a spus nimic din ceea ce urmează să se întâmple. Nu cred într-o minune care să rezolve problemele lor dar şi a cetăţenilor”, a declarat Donţu.

„Problema termoficării este abordată superficial”

Ovidiu Donţu a arătat că investiţiile de care are nevoie TERMICA în acest moment pe linie de mediu sau pentru înlocuirea conductelor în vederea diminuării pierderilor şi implicit a scăderii facturilor la populaţie se pot realiza din fonduri locale, guvernamentale, structurale şi din cele alocate prin programul „utilităţi şi mediu la standarde europene”. „Problema cea mai mică o reprezintă producţia de energie termică. S-au investit 30 de milioane de euro în producţia de energie termică. Eu vând cel mai bun lucru pe care-l am şi acolo unde sunt probleme reale nu intervin deloc? Este o abordare superficială a problemelor termoficării şi am demarat consultări cu sindicatele unde vom găsi o soluţie comună de rezolvare a problemei termoficării”, a spus vicepreşedintele PSD Suceava.

„Privatizarea TERMICA, o afacere portocalie”

Donţu a precizat că în prezent există foarte multe necunoscute legate de privatizarea societăţii de termoficare necunoscute care vizează în primul rând patrimoniul viitorului serviciu public de termoficare. El s-a mai referit la lipsa unui plan de criză deoarece în soluţia dată de consultant există prevederea că municipalitatea nu va putea face concurenţă serviciului de termoficare deja privatizat timp de 10 ani de zile. Donţu consideră că privatizarea TERMICA este „o afacere portocalie” şi a promis că în perioada următoare va veni cu „detalii incredibile”. „Vreau să tratăm cu maximă responsabilitate această problemă. Nu cred că o privatizare de dragul privatizării rezolvă problema cetăţenilor”, a conchis Donţu. De menţionat că deliberativul local şi-a dat acordul de principiu pentru privatizarea TERMICA în ciuda voturilor împotrivă ale aleşilor PSD.