marți, 18 martie 2008

Week-end portocaliu în judeţele Moldovei

Week-end portocaliu în judeţele Moldovei


Locuitorii din judeţele Moldovei au văzut portocaliu în faţa ochilor în weekend-ul care a trecut. Şi asta graţie PD-L care şi-a lansat candidaţii la funcţiile de primar în cadrul unor acţiuni la care au participat mii de membri şi simpatizanţi ai partidului şi unde baloanele, fularele şi steagurile portocalii au creat o atmosferă plină de entuziasm. Forţa acţiunilor a fost accentuată de prezenţa greilor PD-L, Emil Boc, Theodor Stolojan şi Gheorghe Flutur dar şi a secretarului executiv Elena Udrea, a deputatului Raluca Trucan şi a altor membri marcanţi ai partidului.

„Pinalti” în marş spre un nou mandat

Şirul lansărilor a pornit de la Piatra Neamţ acolo unde actualul primar Gheorghe Ştefan sau Pinalti cum îl alintă oamenii a pornit marşul spre un nou mandat. De sub Petricica Gheorghe Flutur a transmis un mesaj de „cod portocaliu” tututor adversarilor politici. „Trimit un mesaj de cod portocaliu adversarilor politici din Piatra Neamţ. Mai sunt 1860 de ore până la alegerile locale. Votul uninominal ne ajută în confruntarea directă de de câştiga până la capăt. Sărăcia nu se combate cu stânga ci cu un partid care să pună România la treabă. Începe o bătălie grea dar cu şansă mare pentru noi şi îmi permit să spun că avem nişte aleşi pe c are trebuie să îi valorificăm”, a declarat Flutur.

„Cătăline de-ar putea, şi Suceava te-ar vota”

Lansarea candidaţilor în judeţul Botoşani a avut o conotaţie aparte ţinând cont de faptul că vărul liderului PD-L, Gheorghe Flutur, candidează pentru un nou mandat la primăria municipiului reşedinţă de judeţ. Este vorba de Cătălin Flutur. Trebuie remarcat faptul că delegaţia suceveană prezentă la Botoşani a fost destul de numeroasă alături de Flutur fiind prezenţi primarul Sucevei, Ion Lungu, seretarul general şi secretarul general adjunct al organizaţiei judeţene, Marius Vatavu respectiv Ioan Bălan alături de un consistent grup de tineri. Pancarda democrat-liberalilor suceveni pe care scria „Cătăline de-ar putea şi Suceava te-ar vota” a făcut furori în sala Casei de Cultură. Mesajul sucevenilor a fost parafrazat în discursurile lor de Emil Boc, Gheorghe Flutur şi Elena Udrea aceasta fiind coordonatorul politic al zonei. Un aspect inedit al manifestării a fost provocat de Gheorghe Flutur care a declarat: „Mă gândeam la verişorul meu că îl cheamă şi Mugurel şi Flutur. Ştim că primăvara e vremea mugurilor iar luna iunie este şi a fluturilor şi cred că va avea succes”.

„Învăţăturile lui Pinalti către rectorul Oprea”

Fostul rector al Universităţii „Al. Ioan Cuza” din Iaşi, europarlamentarul Dumitru Oprea, şi-a lansat candidatura la funcţia de primar al municipiului Iaşi printr-un discurs virulent la adresa actualei administraţii PSD. El a fost încurajat de colegul său Gheorghe Ştefan care s-a oferit să-i împătăşească din experienţa sa politică. „Piatra Neamţ îi un oraş „chilot” în cucerirea Moldovei”, a glumit Ştefan pe seama accentului său moldovenesc. El a spus că-i va transmite lui Oprea din secretele cu care a câştigat primăria. „O să-i transmit din învăţăturile lui Pinalti către rectorul Oprea”, a declarat Gheorghe Ştefan în apaluzele sălii. Tot de la Iaşi Gheorghe Flutur a cerut „debaronizarea Moldovei”.

Aurel Daicu candidat PD-L la primăria Dohasca

Câteva sute de persoane au fost prezente duminică la lansarea candidaţilor PD-L pentru primăriile din Dolhasca şi Dolheşti, omul de afaceri Aurel Daicu respectiv profesoara Georgeta Pîntea. Daicu este dispus să se bată pentru modernizarea oraşului şi a celor 10 sate componente care au fost uitate de actuala conducerea a Primăriei. Printre proiectele sale se numără asfaltarea drumurilor, alimentare cu apă şi canalizare şi construirea unui stadion. Proiecte similare îşi propune şi tânăra candidată la primăria Dolheşti. De menţionat că PD-L are organizaţii puternice în cele două localităţi cu precizarea că cea din Dolheşti este condusă de un medic arab.

Stolojan şi Boc la Gura Humorului

Capii PD-L, Emil Boc şi Theodor Stolojan au fost prezenţi sîmbătă la Gura Humorului unde au avut discuţii cu candidaţii de primar din zonă şi cu cei din localităţile urbane. La întrunire au fost discutate proiecte şi priorităţi de dezvoltare a judeţului Suceava dar şi problemele cu care se confruntă producătorii agricoli datorate monopolurilor create de super – marketuri.Theodor Stolojan şi-a declarat susţinerea faţă de toţi candidaţii la funcţia de primar din partea PDL. La discuţii a fost prezent şi vicepreşedintele PD-L, senatorul Gheorghe Flutur.