duminică, 18 mai 2008

Cateva sute de alesi locali din judetul Suceava risca sa ramana fara mandat

Aproximativ 350 de alesi locali din judetul Suceava risca sa-si piarda mandatele inainte de termen pentru ca intra sub incidenta legii privind sanctionarea migratiei politice.

Este vorba primarii, viceprimarii, consilierii locali sau judeteni care au fost alesi in 2004 din partea unei formatiuni politice, iar la alegerile din iunie 2008 vor candida pe listele altui partid. Prefectul de Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, a declarat ca, in baza datelor preliminare, in aceasta situatie se afla 17 primari, 30 de viceprimari, 293 de consilieri locali si un consilier judetean.
Baisanu a precizat ca exista inca secretari de localitati care nu au transmis informatiile privind alesii care vor candida pentru alt partid. Potrivit prefectului, in judetul Suceava exista doar 14 localitati, dintr-un total de 114, toate din mediul rural, in care nu s-au semnalat cazuri de migratie politica. Acestea sunt Boroaia, Dolhesti, Dumbraveni, Galanesti, Horodnic de Sus, Malini, Panaci, Ostra, Poieni Solca, Pojorata, Preotesti, Sadova, Siminicea si Vulturesti.