duminică, 18 mai 2008

Liberalii prezintă "afacerile de partid" ale PD-L


Vicepreşedintele PNL, senatorul Norica Nicolai, a dezvăluit, în cadrul unei conferinţe de presă, care sunt „afacerile de partid” derulate de primarii PD-L din mai multe oraşe ale ţării. Nicolai a spus că în aproape toate oraşele conduse de primari democrat liberali au fost făcute afaceri cu borduri, construcţii de spaţii de joacă, şi mai nou cu lalele. În ceea ce priveşte afacerile cu borduri, Norica Nicolai a dat ca exemple municipiul Bucureşti, dar şi oraşele Cluj, Alba Iulia, Mureş, toate conduse de primari PD-L. „În toate aceste oraşe există acelaşi tip de borduri, achiziţionate dintr-o sursă unică. Şi cred că ar trebui să vedem ce firmă a avut această afacere de milioane de euro”, a spus liderul PNL. O altă afacere atribuită celor de la PD-L este construcţia de spaţii de joacă pentru copii, Norica Nicolai precizând că în oraşele conduse de democraţi liberalii toate aceste investiţii au fost realizate doar de o singură firmă, cu sediul în Bucureşti. Nu în ultimul rând, ea a precizat că ultima afacere identificată la edilii PD-L este cea cu lalele.

„Am observat că în aceste oraşe sunt achiziţii masive de lalele, din Olanda, toate dintr-o sursă unică. Este cât se poate de curios, şi îl rog şi pe domnul primar al Sucevei, Ion Lungu, să facă cunoscută firma de la care primăria a achiziţionat lalelele care sunt în oraş”, a spus vicepreşedintele liberalilor.

PNL inventariază materialele de campanie ale PD-L

Norica Nicolai a adăugat că toate organizaţiile locale ale PNL au sarcina de a inventaria materialele electorale ale PD-L, astfel încât să se realizeze o evaluare a sumelor pe care această formaţiune politică le-a folosit în această campanie. Nicolai a subliniat că încă de la începutul acestei campanii electorale, PD-L a practicat, la nivel naţional, un afişaj ostentativ şi agresiv. „La nivelul întregii ţări sunt milioane de afişe şi de bannere electorale ale celor de la PD-L. Din acest motiv, organizaţiile noastre au primit sarcina de a inventaria şi de a evalua aceste materiale electorale, pentru a aprecia câţi bani a cheltuit PD-L în campanie”, a subliniat vicepreşedintele PNL. Norica Nicolai a adăugat că după această evaluare se va putea aprecia dacă PD-L a respectat prevederile legale privind finanţarea partidelor politice.