duminică, 18 mai 2008

Liberalii susţin că Lungu a furat proiectul de fluidizare a traficului


Candidatul PNL pentru Primăria Suceava, Angela Zarojanu, precum şi candidatul pentru Consiliul Local Mihai Steiciuc au anunţat că proiectul prezentat de actualul edil al Sucevei, Ion Lungu, privind fluidizarea traficului în municipiu nu îi aparţine, acesta aparţinând liberalilor.

„Ion Lungu, primarul ilegal al Sucevei, minte şi fură din nou. Iar de data aceasta este vorba despre acest studiu de soluţii pentru fluidizarea traficului din Suceava”, a declarat vicepreşedintele PNL Suceava, Mihai Steiciuc. Acesta a arătat că el a fost cel care a încercat, în ultimii patru ani, să-l convingă pe primarul Ion Lungu că în Suceava este nevoie de un studiu pentru fluidizarea traficului.

„Ion Lungu nu a luat în considerare aceste solicitări. Iar după ce am reuşit, cu ajutorul colegilor din Consiliul Local şi împotriva lui, să promovăm un proiect de hotărâre în acest sens, acum vine şi se laudă cu marea lui realizare, adică intenţia de a face acest studiu de fluidizare”, a subliniat Steiciuc.

În opinia acestuia, modul în care Ion Lungu a prezentat acest proiect ca fiind al lui reprezintă un nou exemplu de iniţiativă care a aparţinut liberalilor, dar care acum este „furată” de Ion Lungu.

„Trădătorul Ion Lungu nu are dreptul moral să folosească proiectele şi realizările noastre. Oricum proiectele liberale nu pot fi duse la îndeplinire decât de echipa liberală, aşa cum s-a întâmplat şi în ultimii patru ani. Echipa liberală este în PNL, alături de Angela Zarojanu”, a încheiat vicepreşedintele liberalilor suceveni.

Zarojanu acuză graba cu care se organizează licitaţia pentru acest studiu

În ceea ce o priveşte pe Angela Zarojanu, aceasta a reclamat graba cu care primarul Ion Lungu a decis să se realizeze licitaţia pentru realizarea studiului de fluidizare a traficului.

Zarojanu a spus că potrivit unei dispoziţii a primarului Ion Lungu, licitaţia ar urma să se desfăşoare pe data de 17 iunie a.c..

„Vreau să verific dacă această dispoziţie de primar va fi valabilă şi pentru perioada când va fi aleasă o altă conducere la Primăriei Suceava. Mi-am pus un foarte mare semn de întrebare privind graba cu care se dă în lucru acest studiu de circulaţie, în această perioadă de campanie electorală”, a declarat Angela Zarojanu.

Ea a adăugat că tot în grabă a fost dat în folosinţă şi sediul Primăriei Suceava din cartierul Burdujeni. Candidatul PNL pentru Primăria Suceava a arătat că în acest sediu funcţionează mai multe servicii din cadrul primăriei, însă cele cu adevărat importante pentru locuitorii acestui cartier lipsesc cu desăvârşire. Zarojanu a făcut referire la lipsa unor birouri pentru registratură, taxe şi impozite locale sau pentru audienţe.

„Domnul Ion Lungu vrea să manipuleze populaţia cu această inaugurare a sediului primăriei din Burdujeni. Pe lângă faptul că în noul sediul nu funcţionează serviciile menţionate anterior, trebuie spus că domnul Lungu nu a luat în considerare şi ceea ce s-a stabilit în urma propunerii consilierilor liberali, şi anume înfiinţarea unei săli de festivităţi şi de conferinţe”, a mai spus Angela Zarojanu.