joi, 1 mai 2008

Două concursuri naţionale de limbă şi literatura română, la Suceava



Suceava este gazda a două concursuri naţionale, respectiv fazele naţionale ale Olimpiadei de limba si literatura română - gimnaziu şi Concursului Naţional de limbă şi literatura română „Ionel Teodoreanu”, transmite corespondentul AMOS News.
Festivitatea de deschidere a celor două competiţii a avut loc astazi, în Sala Mare a Casei de Cultura din Suceava, în prezenţa elevilor participanţi, a profesorilor coordonatori şi însoţitori. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, inspector Laurenţa Hacman, la faza naţională a Olimpiadei de limba si literatura română - gimnaziu participă 226 de elevi, din care 116 de clasa a VII-a şi 110 de clasa a VIII-a. Din judeţul Suceava, la această etapă s-au calificat 9 elevi.
Faza naţională a Olimpiadei de limba si literatura română – liceu se desfăşoară în judeţul vecin, Botoşani, unde Suceava este reprezentta de 10 elevi. In privinta celui de-al doilea concurs găzduit de Suceava, Concursul Naţional de limbă şi literatura română „Ionel Teodoreanu”, cu statut de olimpiadă, numărul participanţilor este de 115, din care 76 din clasa a V-a, iar 79 din clasa a VI-a. La faza naţională a concursului participă 10 elevi suceveni.