luni, 5 mai 2008

Zarojanu cere decenţă din partea contracandidaţilor


Candidatul PNL pentru funcţia de primar al Sucevei, Angela Zarojanu, a făcut apel la contracandidaţii săi şi la celelalte formaţiuni politice să dea dovadă de decenţă pe perioada campaniei electorale. Zarojanu a arătat că deşi campania electorală a început de doar câteva zile, tinerii care lipesc afişele electorale ale PNL au fost agresaţi de reprezentanţii altor partide. „Este anormal să se întâmple aşa ceva, motiv pentru care facem apel la decenţă. Şi mai mult, le rog şi pe colegele din celelalte partide să solicite conducerilor politice să ia măsuri împotriva unor astfel de gesturi. Pentru că este vorba de tinerii care lipesc afişe, şi nu cred că este normal ca familiile acestora să fie îngrijorate de ceea ce li s-ar putea întâmpla”, a spus candidatul PNL pentru Primăria Suceava.

De asemenea, Angela Zarojanu i-a cerut primarului Sucevei, Ion Lungu, să ia măsuri în vederea împărţirii în mod egal a panourilor electorale, astfel încât toate partidele să dispună de spaţii pentru a-şi putea lipi afişele. Ea a arătat că Ion Lungu ar trebui să ia de urgenţă o astfel de măsură, demonstrând astfel că îşi doreşte o campanie electorală „curată”.

La rândul său, vicepreşedintele PNL Suceava, Mihai Steiciuc, a criticat PD-L pentru modul în care a început şi în care realizează campania electorală. Steiciuc a arătat că democrat liberalii sunt primii care încalcă legea electorală, expunându-şi afişele şi bannerele înainte de începerea campaniei. „PD-L a demonstrat că este partidul care te învaţă să nu respecţi legea. Iar prin ceea ce fac, cei din PD-L arată că ei sun mai presus de lege”, Mihai Steiciuc. Vicepreşedintele PNL Suceava a adăugat că cei de la PD-L este şi partidul care „te învaţă să furi”, criticând acţiunile democrat liberalilor de a distruge şi de a „fura” spaţiile de afişaj electoral destinate toate formaţiunilor politice. Mai mult, Steiciuc a spus că PD-L „fură de la PNL” şi proiectele realizate de acest partid, încercând să inducă ideea că acestea aparţin democrat liberalilor. „PD-L vrea să facă ceea ce în anii ’30 a făcut Hitler şi cu partidul lui”, a încheiat Mihai Steiciuc.