Autorităţile sucevene au identificat zece noi zone de risc la inundaţii în judeţul Suceava. Anunţul a fost făcut de prefectul de Suceava, Alexandru Băişanu, care a precizat în ultimii ani, în aceste zone, s-au produs inundaţii, în urma cărora au fost înregistrate pierderi de vieţi omeneşti, dar şi importante pagube materiale. Băişanu a spus în cursul zilei de ieri a avut o şedinţă cu conducerile Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA), Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţiei pentru Îmbunătăţiri Funciare şi Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava, stabilindu-se ca acestea să întocmească un program de măsuri pentru limitarea pagubelor în eventualitatea producerii unor inundaţii.
Prefectul a precizat că cele zece noi zone de risc în care ar trebui să fie luate aceste măsuri sunt Arbore-Clit-Iaslovăţ-Milişăuţi, Ciocăneşti-Cârlibaba, Nisipitu-Ulma şi Dorna Arini, în zona Ortoaia, Păiseni, Fundu Moldovei-Humor, Frasi-Ostra, Baia, Capu Câmpului, Mănăstirea Humorului - Poiana Micului.
„Am dispus deja completarea planului judeţean cu zonele de risc. În acelaşi timp vom atenţiona populaţia ce deţine construcţii, şi mă refer aici în special la case, în zonele inundabile. De altfel am cerut tragerea la răspundere a tuturor funcţionarilor din primării care au avizat realizarea de construcţii în zonele inundabile, dar şi a constructorilor care nu au executat lucrările conform prevederilor legale”, a spus Băişanu. Pe de altă parte, el a adăugat că a solicitat SGA Suceava să întocmească şi să-i prezinte o hartă a tuturor zonelor în care trebuie să se realizeze lucrări de regularizare a râurilor şi a celor unde sunt începute astfel de lucrări dar nu au fost finalizate din lipsa fondurilor.Prefectul a mai spus că inundaţiile produse la sfârşitul săptămânii trecute în judeţ au produs pagube de 3,2 milioane de lei, din care 833.000 lei la Iaslovăţ, 751.000 lei la Milişăuţi, 225.000 lei la Volovăţ şi 1,445 milioane lei la Burla.