miercuri, 4 iunie 2008

Primariile sucevene sunt verificate la capitolul protectia mediului

Prefectura Suceava a constatat o serie de deficiente pentru care sau aplicat amenzi contraventionale, dupa verificarea, la sfarsitul lunii mai, a modului in care au fost salubrizate cursurile de apa, precum si a stadiului indeplinirii masurilor stabilite in urma controlului din luna februarie.

Prefectul Stefan Alexandru Baisanu a declarat ca s-a dispus finalizarea actiunii de indepartare a resturilor de material lemnos din albia raului Suha, iar SC Belacris SRL Brodina va trebui sa indeparteze bustenii si sa refaca rigolele stradale din zona de activitate, sa desfiinteze depozitul de rumegus amplasat pe malul stang al raului Suceava.
De asemenea, Primaria comunei Volovat va trebui sa desfiinteze depozitele de deseuri amplasate pe paraul Volovat si pe paraul Sucevita in zona drumului judetean Radauti - Volovat, va decolmata podetul de la intersectia drumului Volovat - Marginea cu drumul spre zona "Toloaca" si va decolmata rigolele stradale de pe teritoriul comunei. Si Primaria comunei Marginea va ecologiza albia raului Sucevita unde sunt depozitate deseuri in zona lucrarii de aparare mal drept, platforma de gunoi a comunei marginea si va desfiinta rampa de acces peste lucrarea de aparare mal drept raului Sucevita.
Stefan Alexandru Baisanu a precizat ca pentru toate aceste masuri au fost stabilite termene de realizare, urmand ca ulterior sa se verifice modul in care s-au indeplinit. Comisia de verificare coordonata de prefect a verificat cursurile de apa de pe raza localitatilor Moldovita, Frasin, Ostra, Stulpicani, Paltinoasa, Arbore, Solca, Marginea, Sucevita, Ulma, Brodina, Straja, Vicov de Sus, Vicov de Jos, Milisauti, Isalovat, Volovat, Voitinel.