miercuri, 4 iunie 2008

Încă 13 şcoli din judeţ au primit steagul verde

Ecologie



Un număr de 13 şcoli din judeţ, care au derulat în ultimii ani proiecte ecologice, au fost evaluate şi au primit steagul verde, devenind Eco Şcoli.

Evaluarea şcolilor a fost făcută de către Cornelia Dincă, preşedintele Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie din Bucureşti.

Cele 13 instituţii de învăţământ devenite eco şcoli sunt Liceul „Ion Luca” din Vatra Dornei, Grupul Şcolar Dorna Candreni, Centrul Şcolar „Sf. Andrei” din Gura Humorului, Şcoala Botoşana, Grupul Şcolar Pârteştii de Jos, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, Şcoala Generală nr. 1 din Fălticeni, Şcolile generale nr. 4 şi 5 din Rădăuţi, Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi, Liceul cu Program Sportiv şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară.

Suceava, judeţul cu cele mai multe şcoli eco

Cele 13 unităţi şcolare care au primit titlul de eco şcoli se alătură celorlalte 15 instituţii de învăţământ din judeţ, care au primit acest statut în anii anteriori. Inspectorul şcolar Tatiana Vântur a declarat că „pentru a primi titlul de eco şcoală, o instituţie de învăţământ trebuie să deruleze pe parcursul a doi ani, înainte de evaluare, programe ecologice, să participe la proiecte de ecologie, să încheie parteneriate cu alte şcoli eco, sau cu instituţii de profil şi să-şi formeze un colectiv eco la nivelul şcolii”.

În prezent, judeţul Suceava este pe primul loc la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul şcolilor posesoare ale steagului verde. În Suceava, 28 de instituţii de învăţământ au primit până acum steagul verde.