marți, 29 iulie 2008

I-a incendiat gospodăria, din răzbunare

Scandal



Un bărbat din municipiul Vatra Dornei s-a ales cu dosar penal, după ce, din răzbunare, a incendiat gospodăria unui bărbat din aceeaşi localitate.

Marţi dimineaţă, în jurul orei 5:00, două autospeciale de intervenţie ale Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei au fost trimise la o casă din localitate, acolo unde izbucnise un incendiu, flăcările cuprinzând o magazie construită din lemn şi ameninţând să se extindă la un atelier mecanic învecinat şi la locuinţă.

Pompierii au reuşit să stingă flăcările în aproximativ două ore, în urma incendiului arzând două anexe, în care se aflau trei metri cubi de scândură, patru tone de fân, patru metri cubi pari de vie şi o maşină tocătoare de nutreţ. De asemenea, flăcările au distrus în proporţie de 30% şi un ifron, valoarea totală a pagubelor fiind estimată la circa 10.000 de lei.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că incendiul a fost provocat de un bărbat care a lucrat ca zilier la partea vătămată şi care, în urma unui conflict izbucnit din cauza unor datorii pe care le avea de primit, a vrut să se răzbune.

Zilierul a fost identificat de poliţişti în persoana lui Mihai Guraliuc, de 44 de ani, bărbatul fiind acum cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

Guraliuc şi-a recunoscut fapta şi le-a mărturisit poliţiştilor că a aprins un ziar pe care l-a aruncat în dependinţa unde se afla fânul, după care a fugit.