marți, 26 august 2008

Onofrei: "Nechifor nu ar trebui să dea lecţii de moralitate"


Subprefectul judeţului Suceava, Orest Onofrei, a calificat ca superficiale declaraţiile europarlamentarului PSD, Cătălin Nechifor, potrivit cărora decizia de a părăsi funcţia pe care o ocupă este luată într-un moment în care judeţul Suceava trece prin momente grele în urma inundaţiilor din luna iulie 2008. Onofrei a ţinut să-i explice lui Nechifor că principala atribuţie a Instituţiei Prefectului este de a coordona Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, şi nu aceea de a participa „la reconstrucţia judeţului”.

„Noi am coordonat Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă în toţi aceşti patru ani de când suntem la Prefectură. Am fost prezenţi, şi eu personal, la toate problemele de situaţii urgenţă pe care, în opinia mea, le-am gestionat corespunzător. Inclusiv problemele din luna iulie”, a precizat subprefectul judeţului.

„Cătălin Nechifor este triplu medaliat la dat cu fuga”

Onofrei a ţinut să sublinieze faptul că „prietenul meu Cătălin Nechifor” nu este cel în măsură să dea lecţii de moralitate, în special legate de părăsirea unor funcţii. În opinia subprefectului de Suceava, Cătălin Nechifor este „triplu medaliat la dat cu fuga”, explicând că acesta şi-a trecut în cont trei plecări, atât ca funcţii, cât şi în ce priveşte locaţia în care va candida la alegerile parlamentare.

„Cătălin Nechifor nu ar trebui să dea lecţii de moralitate. El a plecat din Consiliul Judeţean unde coordona probleme importante, de dezvoltare regională, pleacă din Parlamentul European ca să candideze pentru Parlamentul României, şi pleacă din Suceava pentru a candida la Fălticeni. Aşa că nu cred că el ar trebui să fie cel care ar trebui să dea asemenea lecţii, ci eventual să primească”, a arătat Orest Onofrei.

Pe de altă parte, făcând referire la unele declaraţii mai vechi ale lui Cătălin Nechifor, subprefectul judeţului a precizat că personal nu poate pune în practică propunerile acestuia cu privire la modalităţile de reconstrucţie a judeţului în urma inundaţiilor şi de evitare a acestora.

„Nu mă pricep la ceea ce el a propus, adică să cultivăm orez în albiile majore ale râurilor din Suceava. Dacă Cătălin doreşte să comentăm şi să polemizăm pe aceste teme, aştept cu mare plăcere. Din păcate s-ar putea să nu avem ocazia, pentru că vom candida pe colegii diferite”, a încheiat Onofrei.