marți, 26 august 2008

Şeful Poliţiei Comunitare Rădăuţi, prins băut la volan

Ruşinos



Şeful Poliţiei Comunitare Rădăuţi, Nicolai Bujdei, a fost prins băut la volan pe raza municipiului Suceava. Acesta s-a ales cu dosar penal, concentraţia de alcool depăşind cu mult limita sub care se poate scăpa doar cu o amendă şi cu permisul de conducere suspendat.

Conform unui comunicat de presă al Poliţiei, agenţii de circulaţie aflaţi de serviciu duminică seara, în jurul orei 21.30, pe Calea Unirii din municipiul reşedinţă de judeţ, au tras pe dreapta un autoturism Opel Astra, care le-a atras atenţia deoarece se deplasa uşor în zig-zag.

Nicolai Bujdei avea o concentraţie de 0,72 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, fiind dus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei. O concentraţie de peste 0,40 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat atrage automat înregistrarea unui dosar penal, de regulă această concentraţie dublându-se după recoltarea de probe din sânge.

Poliţistul s-a internat în spital

În cursul după-amiezii de ieri am reuşit să luăm legătura cu Nicolai Bujdei. Acesta nu a dorit să facă prea multe comentarii, spunând doar că nu are nimic de contestat cu privire la ce au stabilit poliţiştii şi că se deplasa la volanul maşinii personale, în afara orelor de serviciu.

Poliţiştii comunitari sunt angajaţi ai primăriilor din localităţile în care îşi desfăşoară activitatea, fiind în subordinea primarilor.

Edilul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a refuzat să se pronunţe cu privire la viitorul lui Bujdei în funcţia de şef al poliţiei comunitare.

„Îmi pare rău de ceea ce s-a întâmplat. Cum acesta era cu maşina personală, în afara serviciului, problema nu mă priveşte direct. Imediat ce am aflat despre întâmplare, am trimis un delegat al primăriei să îl caute pe Nicolai Bujdei. Din ce am înţeles, ar fi internat într-un spital. Nu pot spune acum dacă acesta îşi va pierde sau nu locul de muncă, deocamdată aştept ca cercetările să fie finalizate”, a declarat primarul.