marți, 30 septembrie 2008

Cristian Adomniţei vrea nuntă tradiţională


Ministrul educaţiei, Cristian Adomniţei, va avea o nuntă tradiţională bucovineană, la care va cânta Sofia Vicoveanca şi vor fi servite mâncare specifică acestei zone. Adomniţei se va căsători cu logodnica sa, avocata Sabina Vişinari, în data de 18 octombrie, cei doi fiind împreună de trei ani. Nunta va fi organizată la restaurantul hotelului de patru stele „Sofia” din comuna Suceviţa, la eveniment fiind invitate aproximativ 300 de persoane. Printre aceştia se numără toţi membrii Guvernului, inclusiv premierul Călin Popescu Tăriceanu, colegi din PNL, dar şi vechi prieteni. În ceea ce-i priveşte pe naşii viitorului cuplu, Adomniţei a precizat că aceştia nu sunt persoane publice, ci vechi prieteni din perioada studenţiei. „Nu am vrut să fac nunta în Bucureşti, pentru că vreau ca toţi cei care vor veni să se simtă relaxaţi, să lase acasă problemele de zi cu zi şi să se distreze cu adevărat”, ne-a declarat Adomniţei.

Dacă cununia civilă va avea loc în Iaşi, la o dată care nu a fost făcută cunoscută, cununia religioasă se va desfăşura la mănăstirea din Suceviţa. Dacă la mănăstire accesul celor care doresc să fie prezenţi nu va putea fi restricţionat, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre petrecerea mirilor, la care vor participa doar invitaţii.

La nunta ministrului va cânta Sofia Vicoveanca

Cristian Adomniţei ne-a declarat că şi-a dorit ca nunta sa să fie una tradiţională, cu specific bucovinean. „Nu va fi o nuntă extravagantă. Am vrut să fie o nuntă tradiţională, bucovineană, fără icre negre sau nu mai ştiu ce alte produse”, a precizat ministrul educaţiei. Aşa se face că la nunta ministrului va cânta o formaţie necunoscută, din Iaşi, dar şi cunoscuta interpretă de muzică populară, Sofia Vicoveanca. Cu toate acestea, Adomniţei a arătat că a pregătit şi un moment mai special, la nuntă urmând să cânte un cântec, un interpret surpriză, numele acestuia fiind păstrat secret.

Ministrul educaţiei a spus că la nuntă vor fi respectate toate obiceiurile zonei, şi mai mult, nu se va împotrivi dacă viitoare sa soţie va dori să fie furată în timpul petrecerii. Cristian Adomniţei şi Sabina Vişinari se cunosc de zece ani şi sunt împreună de trei ani.