marți, 30 septembrie 2008

Nechifor îi cere lui Flutur să nu mai discrimineze zona Fălticeni

Prim vicepreşedintele PSD Suceava, europarlamentarul Cătălin Nechifor, îi cere preşedintelui PD-L al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, să nu mai discrimineze zona Fălticeni şi să promoveze proiecte pentru cei aproximativ 200.000 de suceveni care locuiesc acolo. Nechifor constată „o aplecare foarte exagerată, nefirească” a liderilor democrat liberali suceveni către ceea ce înseamnă Bucovina şi neglijarea zonei Fălticeni care nu a făcut parte din Bucovina. Prim vicepreşedintele PSD Suceava nu contestă valoarea brandului turistic Bucovina însă consideră că brand turistic poate fi în egală măsură şi „Nada Florilor”.

„Cred foarte mult că Probota poate să facă cu cinste oricând faţă unei provocări în ceea ce priveşte viaţa monahală din Bucovina. Cred că în ciuda faptului că în zona Fălticeni domnul Flutur şi PD-L nu au obţinut voturi aşa cum şi-au dorit obligaţia lor este de a sigura echidistant sprijin financiar şi logistic din partea Consiliului Judeţean pentru cei care trăiesc în această zonă a Sucevei care nu a făcut parte din Bucovina. Trăiesc acolo circa 200.000 de cetăţeni suceveni car au dreptul la dezvoltare egal cu cei care-l au locuitorii din Vatra Dornei, Gura Humorului, Suceava sau Siret”, a spus Nechifor.

„Îi transmit domnului Flutur să-şi repoziţioneze deschiderea către zona Fălticeni”

Liderul social democrat a arătat că noua conducere a Consiliului Judeţean promovează numai proiecte în care apare brandul Bucovina precum „Bucovina - Athosul din Carpaţi”, „Inima Bucovinei” sau „Poarta bucovineană” şi nu a identificat nici un proiect de dezvoltare pentru zona Fălticeni. „Îi transmit domnului Flutur să-şi repoziţioneze deschiderea către zona Fălticeni pentru că judeţul Suceava este un judeţ unitar. Avem foarte multe valori pe care le partajăm şi nu trebuie neglijate nici una din ele”, a mai spus Nechifor.