marți, 30 septembrie 2008

Mănăstirile şi produsele naturale, punctele tari ale turismului sucevean from Suceava News Online

Mănăstirile şi produsele naturale din Bucovina vor fi punctele forte în strategia de dezvoltare a turismului în judeţul Suceava. Aceasta va fi prezentată, în mod oficial, în cadrul Forumului Regional de Investiţii, care se va desfăşura în perioada 10 – 12 octombrie 2008, în cadrul căruia vor fi lansate proiectele „Produsele naturale din Bucovina” şi „Turism religios în Bucovina”. Evenimentul va avea loc la Centrul Economic Bucovina din apropierea Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Salcea, organizatori fiind Consiliul Judeţean, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Primăria Suceava şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est.

Pe parcursul celor trei zile ale forumului, în incinta Centrului Eocnomic va fi organizat şi un târg de turism, în cadrul căruia agenţii economici suceveni din acest domeniu de activitate, precum şi autorităţile locale îşi vor prezenta oferta. Organizatorii au pregătit şi un forum economic, în cadrul căruia vor fi prezentate oportunităţile de finanţare pentru activităţi turistice, precum şi strategia de dezvoltare în acest domeniu de activitate.

La eveniment sunt aşteptaţi peste 150 de participanţi, reprezentanţi ai Guvernului României, ai autorităţilor publice locale, dar şi parteneri străini din Italia, Grecia şi Germania, precum şi întreprinzători din domeniul turismului. De asemenea, pentru operatorii de turism se va organiza un Info Tour care are drept scop vizitarea celor mai reprezentative locaţii turistice din Bucovina şi identificarea unor oportunităţi de colaborare cu agenţii economici din judeţul Suceava.

Artă tradiţională în centrul Sucevei

Pe lângă manifestările şi seminariile de la Centrul Economic Bucovina, în centrul Sucevei, pe esplanada Casei de Cultură vor avea loc demonstraţii de artă tradiţională şi meşteşuguri din Bucovina, oferite de meşteri populari din judeţ. La acestea se vor adăuga şi spectacolele oferite de ansamblurile etniilor care locuiesc în judeţul Suceava, polonezi, ucraineni, romi, ruşi şi lipoveni, care vor avea loc în centrul Sucevei, în ziua de vineri, 10 octombrie a.c., începând cu ora 16:30. Spectacolele populare vor fi completate de recitalul Ansamblului „Ciprian Porumbescu” din Suceava, susţinut sâmbătă 12 octombrie a.c., tot pe esplanada Casei de Cultură.

Forumul Regional de Investiţii se va închide duminică, 13 octombrie a.c., când va avea loc şi premierea celui mai reprezentativ stand expoziţional.