miercuri, 3 septembrie 2008

După căsătorie, sexul devine o... obligaţie

Multe dintre cupluri se confruntă, după ce s-au căsătorit, cu probleme de ordin sexual. Fie că sînt prea implicate în treburile casnice sau că stau prea mult la serviciu, partenerii nu reuşesc să-şi mai facă timp şi pentru cîteva momente de tandreţe.

Scuze precum "mă simt prea obosit/ă" sau "mi‑am luat de lucru şi acasă" pot transformă viaţa sexuală în dezastru. Iar de aici pot porni şi o serie de alte neînţelegeri, certuri şi stare de nervozitate.

Femeile sînt cele care fac cel mai des sex "din obligaţie", pentru a nu‑şi supăra soţul, scrie webmd.com.

Sexul este a doua problemă în cuplu după cea financiară. Deşi multe persoane susţin că acesta ar trebui să devină ceva spontan, alte cupluri tratează sexul şi relaţia ca pe un business. Totodată, dacă au totul pus la punct în casă şi destui bani în portofel, abia atunci se gîndesc să‑şi perfecţioneze viaţa sexuală. Psihologii susţin că apetitul sexual creşte cel mai repede atunci cînd partenerii stau foarte aproape unul de altul şi se privesc în ochi. "Cînd stau împreună, unul în braţele celuilalt şi se privesc în ochi, partenerii se gîndesc de ce stau cu această persoană", susţine psihologul Lana Holstein.