marți, 17 iulie 2007

Conducerea organizaţiei municipale Suceava a PD a fost dizolvată

Conducerea organizaţiei municipale Suceava a PD a fost dizolvată

Monday, 16 July 2007

ImageConducerea organizaţiei municipale Suceava a PD a fost dizolvată luni, în urma unei şedinţe fulger a Biroului Permanent Judeţean al partidului. Evenimentul survine la puţine momente după scandalul generat duminică în cadrul Consiliului de Coordonare Local al partidului în care membri marcanţi ai PD s-au bălăcărit ca la uşa cortului de faţă cu responsabilul pe Suceava de la centru al PD, deputatul Ion Oltean şi cu reprezentanţii mass-media. Şeful democraţilor din judeţul Suceava, Eugen Constantin Uricec a fost extrem de nemulţumit de modul cum s-au derulat alegerile din cadrul CCL şi a primit ordin de la Ion Oltean pentru convocarea în regim de urgenţă a unei şedinţe extraordinare a Biroului Permanent Judeţean al PD, lucru pe care Eugen Uricec l-a realizat chiar în seara zilei de luni.

Eugen Uricec a declarat la puţin timp după dizolvarea conducerii de la municipiu că principalul motiv care a dus la acest lucru a fost modul defectuos în care a fost organizată activitatea în cadrul PD Suceava, care a culminat cu şedinţa de duminică a CCL. În această şedinţă Ion Oltean a fost surprins de virulenţa atacurilor membrilor PD la adresa preşedintelui Niculai Barbă şi a preşedintelui executiv Gelu Onofrei, precum şi de modul în care s-a desfăşurat şedinţa, dar mai ales de acuzaţiile care curgeau din partea celor două tabere prezente la alegeri.

ImageIstoria PD Suceava este saturată de episoade pline de convulsie ultimul dintre ele, şi cel mai serios, derulându-se în campania din 2004 când preşedintele de atunci, Ilie Niţă a fost exclus din partid şi din calitatea de candidat la Primăria Suceava după ce lista cu consilierii locali depusă la Biroul Electoral Municipal a fost schimbată iar PD a fost nevoită să-şi schimbe lista de consilieri deşi campania electorală fusese deja începută. În această situaţie democraţii şi-au stabilit alt candidat la Primăria Suceava, în persoana profesorului universitar Radu Pentiuc abia cu două săptămâni înainte de data alegerilor. ImageCu toate acestea Radu Pentiuc a făcut o figură frumoasă şi a reuşit un scor de aproximativ 10 la sută dar nu a obţinut vreun loc în Consiliul Local, acestea fiind ocupate de Niculai Barbă şi Cristina Iordăchel.

Şedinţa de luni serară a Biroului Permanent Judeţean a beneficiat de prezenţa a 23 de membri din care 20 au votat pentru dizolvarea conducerii municipale a PD, iar 3 s-au abţinut.

Deocamdată Neculai Barbă şi Gelu Onofrei nu au oferit declaraţii presei, însă este de aşteptat ca „Telenovela” PD Suceava să nu se termine aici, mai ales că până pe 9 septembrie trebuie organizate noi alegeri în PD.

0 comentarii: