joi, 13 septembrie 2007

Incepe Targul de Turism Bucovina




Targul de Turism al Bucovina incepe maine

Prima editie a Targului de Turism Bucovina, promovat si organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Suceava si ROMEXPO va incepe main, la ora 11.00, la Centrul Economic Bucovina. Targul de Turism al Bucovinei se va desfasura in cadrul noului complex expozitional de la Suceava, in perioada 14-16 septembrie 2007. Peste 100 de pensiuni turistice din Bucovina si 50 de tour operatori si-au anuntat participarea la primul Targ de Turism al Bucovinei.

Targul de Turism al Bucovinei face parte dintr-un amplu eveniment, denumit ANUL BUCOVINEI care a inceput odata Serbarile orasului Suceava, in iunie 2007 si se va desfasura pe durata unui an calendaristic cu includerea tuturor actiunilor prevazute in judetul Suceava, dintre care amintim: Festivalul medieval – Complexul muzeal Suceava, iulie 2007, Festivalul pastravului – Ciocanesti, august 2007, Targul mesterilor populari –august 2007, Festivalul de la Cacica etc.

In cadrul manifestarii vor fi prezentate toate formele de turism existente in zona Bucovinei: ecumenic si istoric, itinerant cu valente culturale, balnear, rural, ecoturism, de tranzit, vanatoare si pescuit, echitatie, sporturi de iarnaa, pentru congrese si reuniuni, odihna, recreere si agrement.

Targul, organizat cu scopul de a se cunoaste si valorifica potentialul turistic al Bucovinei, va reuni asociatiile de turism din zona, hotelurile, pensiunile, locurile de agrement si este destinat specialistilor in turism, agentiilor de turism din tara si din strainatate, institutiilor de invatamant superior de profil, societatilor de asigurari, reprezentantilor ambasadelor straine in Romania, oficiilor de turism externe.

Totodata, in cadrul targului, vor fi prezentate unele programe de dezvoltare a infrastructurii din regiune (partia de schi Voronet, dezvoltarea zonei Vatra Dornei etc.). In plus, vizitatorii vor beneficia pe intreaga perioada a targului de un program special “Info Tour", care va cuprinde vizite la principalele puncte turistice bucovinene, participarea la evenimente cultural artistice.
La aceasta editie a Targului de Turism Bucovina, ROMEXPO pune la dispozitia firmelor expozante si vizitatorilor specialisti, gratuit, un serviciu cu valoare adaugata menit sa sporeasca eficienta participarii la acest targ, si anume Programul de facilitare de contacte de afaceri, respectiv programul de matchmaking. Acest program are ca scop identificarea si contactarea de catre ROMEXPO a unor firme relevante pentru tematica TTB, in vederea stabilirii de intalniri de afaceri directe - in cadrul expozitiei, la standul Bursa de Contacte sau la standul dumneavoastra - sau indirecte - prin intermediul corespondentei (datele de contact ale firmelor respective urmand a va fi furnizate de catre personalul responsabil de desfasurarea acestui program). Solicitantii trebuie sa completeze formularul de inscriere, ce reprezinta un profil pe baza caruia firmele ce vor fi prezente pe parcursul manifestarii expozitionale vor putea evalua oportunitatea unei eventuale intalniri de afaceri.

Cu sprijinul BCR Erste si Vodafone, in cadrul Targului de Turism al Bucovinei va avea loc un Forum economic care va cuprinde urmatoarele teme de discutii:

1. Turismul din Bucovina incotro? (vineri, ora 11:30, moderat de dl. Ovidiu DONŢU – directorul general al CCIA Suceava)

2. Protectia marcilor comunitare si a design-ului comunitar. Abordari specifice in domeniul turismului. (vineri, ora 14:30, moderat de dl. Florin POPA – Coordonatorul national al activitatii centrelor regionale de promovare a protectiei proprietatii industriale din Romania)

3. Masterplan pentru turismul national 2007-2026 prezinta secretar de stat Lucia Murariu

4. Solutii de comunicare Business (sambata, ora 11:00, moderat de Paul Diaconita - Vodafone)

5. Finantarea si cofinantarea proiectelor prin fonduri structurale. (sambata, ora 11:15, moderat de Gabriel Harja- Manager EU OFFICE Suceava BCR Erste )

6. Fondurile structurale in domeniul turismului (sambata, ora 12:15, moderat de d-na Carmen Nastase - Consulting Group)

7. Solutii complete de gastronomie si igiena profesionala (sambata, ora 13:45, moderat de Dan Cristea – Holdmann Grup).

Asociatia pentru Turism Bucovina va oferi o seara Bucovineana vineri 14.09.2007 incepind cu ora 19,00

Pe tot parcursul evenimentul, Bucovina Folclorica se prezinta pe scena special amenajata in fata Centrului Economic Bucovina conform programului anexat iar vineri incepind cu ora 19 va avea loc un concert cu formatia GHG iar de la ora 20,00 concert extraordinar IRIS.

Programul de vizitare al targului este:
Vineri, 14 septembrie 10:00 – 19:00
Sambata, 15 septembrie 09:00 – 19:00
Duminica, 16 septembrie 10:00 – 16:00

Intrarea este libera iar organizatorii vor pune la dispozitie pe toata perioada tirgului un autobuz gratuit care va pleca la fiecare ora fixa din statia Centru.

Pe parcursului evenimentului, in fata Centrului Economic Bucovina vor exista posibilitati de petrecere a timpului liber, respectiv terase, muzica, locuri de joaca pentru copii.
Vizitatorii vor putea participa la o tombola cu premii in produse turistice.

0 comentarii: