joi, 13 septembrie 2007

PSD considera ca PD si PLD nu au motive sa planga pe umerii lui Carcalete si Hrenciuc

PSD considera ca PD si PLD nu au motive sa planga pe umerii lui Carcalete si Hrenciuc Domnii de la PLD si PD ar trebui sa-si aduca aminte modul in care au fost inlocuiti sefii institutiilor descentralizate membri ai PSD, cand, printr-un pocnet din degete al mariei sale domnul Flutur, s-a facut schimbarea", a declarat presedintele organizatiei municipale Suceava a PSD, Virginel Iordache. Social democratii au criticat gestul democratilor si al liberal-democratilor de a sari in apararea fostului sef al Inspectoratului Scolar Judetean si al adjunctului acestuia, Petru Carcalete de la PLD si Daniel Hrenciuc de la PD, recent schimbati din functii. Presedintele organizatiei municipale Suceava a PSD, Virginel Iordache, considera ca cei din PD si PLD nu au nici un motiv sa planga pe umerii celor doi, aducandu-le aminte ca la fel au facut si ei cu directorii PSD, cand Alianta D.A. a preluat puterea.
"Sunt mirat de temele pe care le abordeaza unii lideri politici de la nivelul judetului, Suceava printre care se numara domnul Uricec (nr- liderul PD Suceava), Pardau (nr- liderul PLD Suceava) sau domnul Flutur (nr- presedintele executiv al PLD) care plang pe umerii celor care au fost demisi. Un proverb spune ca "cine seamana vant culege furtuna. Domnii in cauza ar trebui sa-si aduca aminte modul in care au fost inlocuiti sefii institutiilor descentralizate, cand, printr-un pocnet din degete al Mariei Sale Domnul Flutur, intr-un anumit comitet de coordonare al Aliantei nici nu se punea problema ca sa ramana un sef la o institutie descentralizata daca nu avea marea calitate de a fi membru al unui partid care in momentul acela se afla la guvernare", a declarat Iordache. El a recunoscut ca schimbari a facut si PDSR-ul cand a venit la guvernare in 2000, doar ca tehnica abordata a fost cu totul alta, aceea de a convinge persoana care era profesionista sa se inscrie in partid.
Iordache considera totusi ca invatamantul ar trebui lasat in afara politicii. "Aceasta fluctuatie la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean a determinat ca numai 40% din fondurile alocate scolilor din judet sa fie utilizate. Asta spune mult. Faptul ca exista o incoerenta in conducerea inspectoratului va afecta grav si pe termen lung calitatea actului didactic. Faptul ca in momentul acesta sunt schimbari in conducerea institutiei cu siguranta nu va avea ca efect desfasurarea unui act managerial performant", a spus Iordache.
Presedintele PSD Suceava a recunoscut ca a sustinut inlocuirea lui Carcalete de la sefia Inspectoratului Scolar Judetean pentru ca nu era firesc ca de la ora 8 la ora 16 sa faca politica guvernului liberal, iar dupa ora 16 sa faca politica PLD. Iordache a apreciat ca noul sef al invatamantului sucevean, liberalul Lucian Lungu, trebuie mentinut in fruntea institutiei, exprimandu-si intentia de a-i monitoriza cu atentie activitatea, pentru ca managementul sa fie unul performant.

0 comentarii: