joi, 13 septembrie 2007

Parcarea garii Burdujeni, ingradita cu lanturi de un SRL




Parcarea garii Burdujeni din Suceava a fost sechestrata cu lanturi de firma ieseana Ghenuta SRL, care nu are acordul Primariei si nici avizul Directiei pentru Cultura avand in vedere ca imobilul care adaposteste statia CFR este monument istoric.


De aproape doua saptamâni, soferii intra in parcarea Garii Burdujeni doar daca achita 1 leu, aceasta fiind ingradita cu lanturi de genul celor folosite de tarani pentru a-si lega animalele. Vazand ca in locul unei bariere si a unui sistem de taxare modern firma foloseste lanturi, edilii suceveni au cerut socoteala Regionalei CFR Iasi.

„Dupa discutia pe care am avut-o cu sefii Regionalei CFR Iasi am convenit ca acel lant sa dispara. De asemenea, reprezentantii firmei Ghenuta trebuie sa se prezinte la noi pentru a obtine autorizatia de constructie si celelalte acte pentru intrarea in legalitate“, a spus Ion Lungu, primarul din Suceava. Societatea Ghenuta si-a câstigat dreptul de a administra parcarea in urma unei licitatii care a avut loc in luna iulie. Contractul este pe o perioada de trei ani.

Dan Ropota, seful Diviziei Patrimoniu din cadrul Regionalei CFR Iasi, nu stia de actiunea firmei iesene, motivând ca se afla in concediu. Reprezentantii SC Ghenuta SRL au refuzat sa comenteze situatia.

0 comentarii: