marți, 9 octombrie 2007

Consilierii PSD cheamă la raport AGA şi CA de la Termica

Consilierii PSD cheamă la raport AGA şi CA de la Termica


Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava, consilierul local Virginel Iordache, a declarat că intenţionează să solicite convocarea unei şedinţe extraordinare a deliberativului local sucevean în vederea realizării unei analize a modului în care se realizează lucrările de reabilitare a reţelelor de termoficare. Iordache a spus că în cadrul acestei şedinţe, consilierii locali care sunt membri în Adunarea Generală a Acţionarilor şi în Consiliul de Administraţie al SC Termica SA Suceava ar trebui să prezinte un raport cu privire la stadiul de realizare al acestor lucrări, precum şi soluţii pentru ca ele să fie finalizate în termenele prevăzute în contractele de execuţie.

Virginel Iordache a precizat că se impune convocarea de urgenţă a unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local Suceava, în condiţiile în care există riscul ca o mare parte din lucrările de termoficare să nu se finalizeze la termenul stabilit, respectiv 15 octombrie a.c.. „Ne exprimăm îngrijorarea faţă de faptul că la blocurile arondate unui număr de şase asociaţii de proprietari nu vor avea căldură în perioada următoare deoarece lucrările de înlocuire a reţelelor de distribuţie a agentului termic nu vor fi finalizate în termen. Vrem să vedem ce soluţii sunt pentru a nu ajunge în această situaţie. Iar dacă la data de 15 octombrie 2007 vom vedea că nu se termină lucrările, consilierii locali PSD vor cere măsuri pentru stimularea managementului la SC Termica”, a declarat preşedintele social democraţilor din municipiul Suceava.

Pe de altă parte, Virginel Iordache a aţinut să-i „traseze” câteva sarcini primarului Sucevei, Ion Lungu, legate de modul în care ar trebui să gestioneze şi să urgenteze lucrările de termoficare. Pentru început, spune Iordache, se impune monitorizarea firmelor care transportă pământul şi resturile rezultate în urma lucrărilor, în condiţiile în care activitatea acestora lasă de dorit. „Se impune curăţirea de urgenţă a trotuarelor şi a străzilor, pentru ca sucevenii să poată circula în codiţii decente. Şi mai mult, ar trebui executate lucrări de refacere, chiar şi provizorii, a tuturor suprafeţelor de trotuare şi de străzi afectate de săpături”, a mai spus Iordache.

0 comentarii: