marți, 9 octombrie 2007

A început „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”


Actualitate



Saptamina.Prevenirii.Criminalitatii Subinspector Ileana Iacob de la Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava a declarat, luni, că Săptămâna Prevenirii Criminalităţii se desfăşoară în perioada 8-13 octombrie în parteneriat cu mai multe instituţii sucevene şi organizaţii non guvernamentale. Ileana Iacob a spus că pe parcursul unei săptămâni sunt prevăzute mai multe acţiuni, printre care se numără o campanie de informare stradală care are ca scop prevenirea criminalităţii stradale în cadrul căreia 40 de voluntari vor distribui, marţi, pliante şi afişe în mai multe municipii şi oraşe ale judeţului, iar în cursul zilei de miercuri va avea loc forumul civic de luptă împotriva violenţei intrafamiliale, urmat de un marş ce se va desfăşura sub egida “Opreşte violenţa din casa ta!”.

Totodată, în această perioadă vor fi organizate activităţi educativ- preventive în unităţile de învăţământ gimnaziale, premierea unor elevi câştigători ai concursului naţional “Educaţie rutieră. Educaţie pentru viaţă”, precum şi organizarea unor întâlniri cu cetăţeni din mediul rural sub genericul “Sate fără criminalitate”. Şeful Serviciului de Probaţiuni de pe lângă Tribunalul Suceava, Anca Nicoară, a precizat, luni, într-un comunicat de presă că, în cursul zilelor de miercuri şi joi, Palatul de Justiţie din Suceava va găzdui două evenimente tematice.

Astfel, vernisajul expoziţiei de pictură, grafică şi obiecte artizanale realizate de persoane private de libertate din Penitenciarul Botoşani şi creaţii ale unor tineri din Centrele de plasament Gura-Humorului, Solca, respectiv, Complexul terapeutic „Blijdorp – O Nouă Viaţă” Suceava va avea loc, miercuri, cu începere de la ora 14,00. Al doilea eveniment - spectacolul „Ursul „ de A.P. Cehov – va fi pus în scenă de persoane private de libertate din Penitenciarul Botoşani, iar piesa de teatru îi va avea în distribuţie pe Cătălin Ifrim, Marius-Stelian Cucolaş şi Marcel-Vasile Bejinariu, regia şi scenografi purtând semnătura lui Mihai Donţu de la Teatrul „Mihai Eminescu” şi Botoşani. Ambele evenimente sunt organizate în colaborare cu Tribunalul Suceava, Penitenciarul Botoşani, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi de Protecţie a Drepturilor Copilului Suceava şi IJP Suceava – Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, mai precizează Anca Nicoară.

0 comentarii: