marți, 9 octombrie 2007

Săptămîna prevenirii criminalităţii


De ieri, la nivel naţional se desfăşoară acţiunea denumită "Săptămîna prevenirii criminalităţii". Acţiunea tinde să devină o tradiţie şi are drept scop conştientizarea opiniei publice asupra modalităţilor prin care cetăţenii unei comunităţi îşi pot lua unele măsuri de prevenire pentru a nu deveni victime ale infractorilor.

Săptămîna prevenirii criminalităţii

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ, prin lucrătorii Compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, poliţiştii de proximitate, lucrătorii Serviciului de Poliţie de Ordine Publică şi Serviciul Poliţei Rutiere vor desfăşura o serie de activităţi. Ieri, la Liceul din Roznov a avut loc o dezbatere cu tema "Tendinţe ale criminalităţii. Siguranţa viitorului", în cadrul căreia s-a mai discutat despre prevenirea traficului de fiinţe umane, prevenirea accidentelor rutiere, a faptelor cu violenţă şi a infracţiunilor la viaţa sexuală. În cursul săptămînii vor mai avea loc acţiuni precum prevenirea criminalităţii stradale, iar Biblioteca Judeţeană va găzdui un seminar cu tema prevenirii consumului de alcool şi tutun în rîndul tinerilor. Lucrătorii Serviciului Poliţiei de Ordine Publică vor desfăşura acţiuni de prevenire a absenteismului şcolar în barurile şi internet-urile din oraş, iar în ultima zi, pe 13 octombrie, luptătorii de la Detaşamentul pentru Intervenţii Rapide vor acţiona în barurile şi discotecile din mediul rural, pentru prevenirea şi combaterea unor fapte care pot avea consecinţe grave.

Ieri, şi conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui a lansat un proiect de prevenire a criminalităţii ce cuprinde acţiuni pe diverse teme. Poliţiştii şi-au propus să reducă numărul infracţiunilor stradale cu 2 la sută, accidentele de circulaţie cu 5 la sută, reducerea furturilor de animale cu 2 la sută, creşterea gradului de siguranţă în localităţile din mediul urban şi rural. În acest sens vor avea loc campanii de informare şi distribuire de materiale cu caracter informativ, întîlniri cu şoferi şi pietoni, seminarii în instituţiile de învăţămînt şi concursuri cu premii. "În acest an, criminalitatea în judeţul Vaslui nu a cunoscut creşteri. Avem acelaşi număr de infracţiuni comise cu violenţă, cam tot atîtea furturi şi accidente rutiere. Dar, cum se ştie, e mai uşor să previi decît să vindeci, aşa că încercăm şi noi să prevenim comiterea de fapte antisociale. Ne bucurăm că avem alături presa, fiindcă fără sprijinul ei ne-ar fi mult mai greu sa disiminăm informaţiile", ne-a declarat comisarul şef Viorel Robu, inspector şef adjunct IJP Vaslui.

La Suceava, acţiunile cuprinse în cadrul "Săptămînii Prevenirii Criminalităţii" au debutat, ieri, cu o masă rotundă avînd ca temă "Tendinţe ale Criminalităţii. Siguranţa Viitorului". Pe parcursul unei săptămîni sînt prevăzute mai multe acţiuni, printre care se numără o campanie care are ca scop prevenirea criminalităţii stradale în cadrul căreia 40 de voluntari vor distribui pliante şi afişe în mai multe municipii şi oraşe ale judeţului şi va avea loc forumul civic de luptă împotriva violenţei intrafamiliale, urmat de un marş ce se va desfăşura sub egida "Opreşte violenţa din casa ta".

0 comentarii: