miercuri, 13 februarie 2008

Bloc oprit de magistraţi


Lucrările la un bloc ridicat pe Strada Ştefan cel Mare au fost sistate printr-o hotărâre irevocabilă a judecătorilor Curţii de Apel Suceava. Construcţia imobilului este lucrarea societăţii Victor Construct. În cursul anului trecut unul din vecinii proprietăţii a reclamat în instanţă faptul că blocul este ridicat fără autorizaţie de construcţie. Judecătorii Tribunalului Botoşani au respins cererea ca nefiind fondată, însă decizia a fost atacată la Curtea de Apel Suceva. La începutul acestei luni, judecătorii suceveni s-au pronunţat asupra recursului, obligând societatea de construcţii să sisteze lucrările începute la respectivul imobil.
Deşi irevocabilă, această sentinţă a fost dată de judecători până la soluţionarea unui alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Botoşani, în care vecinii imobilului solicită demolarea construcţiei pentru că lucrările s-au efectuat fără autorizaţie, iar imobilul pune în pericol integritatea şi siguranţa proprietăţilor vecine. Primul termen al acestui dosar va avea loc pe 26 februarie.
Dan Sandu, şeful Serviciului urbanism din cadrul Primăriei Botoşani, a precizat că imobilul nu deţine autorizaţie de construcţie, iar constructorul a fost somat de mai multe ori să intre în legalitate. “Reprezentanţii societăţii au depus documentaţia pentru acordarea autorizaţiei, însă nu corespundea din punct de vedere legal”, a declarat Dan Sandu.
Anul trecut, societatea Victor Construct a fost sancţionată cu 3.000 de lei pentru efectuarea de lucrări fără autorizaţie.
Victor Mihalachi, patronul firmei, a declarat: ”Blocul de pe Ştefan cel Mare era destinat unor angajaţi ai firmei, este vorba de şase garsoniere şi trei apartamente cu două camere. Nu există contracte de vânzare încheiate pentru acele locuinţe. Deşi iniţial acţiunea celei care m-a reclamat a fost respinsă la Tribunal, în recurs la Suceava a câştigat şi am fost nevoit să opresc lucrările. Este adevărat că am pornit fără autorizaţie de construcţie, fără ca asta să însemne că n-am depus la timp toate actele, pentru simplul motiv că circuitul documentelor durează mult prea mult. Ori eu am de respectat termene şi de plătit dobânzi în bănci, prefer să dau amendă, care tot din câştigul meu o scad, numai să mă ţin de cuvânt. Actualmente acela este singurul bloc la care nu lucrăm, pentru toate celelalte avem absolut toate avizele şi aprobările obţinute şi tragem tare să le terminăm, aşa cum am promis la oameni”.

0 comentarii: