miercuri, 13 februarie 2008

Destinaţiile turistice netradiţionale din patru comune din zona Dornelor vor fi promovate de CJ


Administratie



Preşedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, a declarat, marţi, că prin serviciul Infoturism vor fi depuse la Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale două proiecte, „Turismul şi moştenirea locală intangibilă” şi „Destinaţii Europene de Excelenţă”. Proiectele, ce vor fi derulate în parteneriat cu patru primării din Bazinului Dornelor, vizează promovarea destinaţiilor turistice netradiţionale ale României care pun în valoare diversitatea şi valorile culturale cu aspecte de unicitate ale respectivelor arealuri.

Gavril Mîrza menţionează că proiectele din Bazinul Dornelor vor pune accentul pe calendarul de activităţi culturale, obiectivele vizate fiind creşterea economică, sustenabilitatea socială, culturală şi de mediu a turismului în respectivele destinaţii turistice.

Primele trei destinaţii vor fi premiate la nivel naţional şi la nivel european în semestrul II al anului 2008, beneficiind de participări gratuite la târguri şi expoziţii în ţară şi străinătate.

În perioada 14-17 februarie CJ Suceava va participa la Târgul Internaţional de Turism de la Katowice din Polonia în cadrul parteneriatului existent între Consiliul Judeţean Suceava şi Regiunea Silezia. La acest târg Bucovina va beneficia de o suprafaţă de expunere de 10 mp, pusă la dispoziţie cu titlu gratuit de organizatori.

0 comentarii: