joi, 21 februarie 2008

Primarul Ion Lungu- atacat cu propriile declaraţii de către liberali


Politica



zarojanu Organizaţia municipală PNL Suceava a cerut, miercuri, primarului Sucevei, Ion Lungu, care a anunţat că va candida din partea PD-L pentru un nou mandat, să demisioneze din partid, „din respect pentru echipa liberală” care l-a promovat în 2004 în funcţia de primar. Preşedintele organizaţiei municipale PNL Suceava, viceprimarul Angela Zarojanu, a declarat într-o conferinţă de presă, că a sesizat că, sâmbătă, la lansarea candidaţilor de primar ai PD-L Suceava, Ion Lungu a „făcut confuzie şi s-a adresat membrilor acestui partid ca şi cum aceştia ar fi echipa cu care a câştigat funcţia de primar”, deşi în ultimii trei ani, reprezentanţii PD au fost cei mai mari critici ai activităţii sale de la Primărie. „Ceea ce a făcut el şi alţii care au părăsit PNL mă face să cred că li s-a promis ceva ce şi-au dorit toată viaţa sau, nu au avut şansă de scăpare”, a spus Angela Zarojanu, care a subliniat că nu poate înţelege atitudinea lui Ion Lungu, nici într-un caz şi nici în celălalt.

Aceasta a reamintit că în decembrie 2006, după iniţierea PLD, Ion Lungu a declarat că nu joacă „la două capete” şi că susţinea că „ liberalii adevăraţi suntem noi, partidul Brătienilor şi nu al celor care au colaborat cu Securitatea”. Angela Zarojanu i-a solicitat lui Ion Lungu să demisioneze din PNL din respect faţă de echipa liberală care l-a promovat în funcţia de primar al Sucevei, cu care a lucrat programul de guvernare locală, şi pe care a condus-o ca preşedinte al organizaţiei judeţene. „Cred că discursurile pe care le-a avut cât timp a fost în PNL au fost sincere pentru că altfel, cariera lui a fost clădită numai pe minciună”, a mai spus preşedintele organizaţiei municipale PNL Suceava.

Ion Lungu declara în decembrie 2006, într-o conferinţă de presă, că adevăraţii liberali se găsesc în PNL, care este „partidul Brătienilor” şi nu „cel al persoanelor care au colaborat cu Securitatea". Acesta a organizat conferinţa de presă, la vremea respectivă pentru a confirma „cu toată fermitatea” că este şi va rămâne membru al PNL, menţionând că face aceste precizări pentru a înlătura starea de confuzie din teritoriu, existând zvonuri că el ar „juca la două capete”. Ion Lungu a subliniat la acea vreme, într-un mesaj adresat membrilor PNL Suceava, că va rămâne membru al PNL pentru că este liberal din tată în fiu, arătând că bunicul său a fost primar liberal, tatăl său face politică liberală, el şi fraţii săi sunt în structuri de conducere ale unor organisme de conducere ale PNL, iar fiul său este vicepreşedinte al Clubului Studenţilor Liberali din Iaşi. „Vă asigur cu toată sinceritatea că nu joc la două capete, vă asigur că nu joc la dublu. Liberalii adevăraţi suntem noi, partidul Brătienilor şi nu cel al persoanelor care au colaborat cu Securitatea”, a spus Ion Lungu.

0 comentarii: