joi, 24 iulie 2008

CJ Suceava nu are bani pentru salariile angajatilor DGASPC

Conducerea Consiliului Judetean Suceava a solicitat fonduri guvernamentale pentru acoperirea drepturilor salariale ale angajatilor de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC).

Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ca necesarul de bani pentru acoperirea financiara la acest capitol este de aproximativ 49 de milioane de lei, in timp ce disponibili sunt doar 20 de milioane de lei.
Flutur a spus ca suplimentul financiar l-a solicitat, la rectificarea bugetara, Ministerului Economiei si Finantelor si Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, dar nu a primit niciun raspuns in acest sens.
Presedintele CJ Suceava a precizat ca angajatii DGASPC au primit majorari salariale de pana la 70% din salariu, prevazute in contractul colectiv de munca.
Totodata, Flutur a spus ca primeste zilnic in audienta oameni disponibilizati de la DGASPC Suceava, care se plang ca nu si-au primit drepturile banesti cuvenite in baza platii salariilor compensatorii stipulate in contractul colectiv de munca.