joi, 24 iulie 2008

Cod portocaliu de la hidrologi pentru sapte judete

Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu pentru sapte judete, valabila incepand de joi de la ora 18.00 pana vineri la ora 12.00. Judetele avizate sunt Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Harghita si Vaslui.
In bazinele hidrografice Siret (Suceava, Moldova, Bistrita, Trotus, Barlad si afluentii lor) si Prut (Prut sectorul Oroftiana-Radauti, Jijia si afluentii sai) se vor produce scurgeri importante de pe versanti, torenti, paraie si cresteri rapide de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de inundatie.

Se mentine si avertizarea cod galben pe raurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Tur, Somes, Crasna, Barcau, Crisuri, Putna si Rm.Sarat, aferente judetelor: Maramures, Satu Mare, Salaj, Bihor, Bistrita Nasaud, Cluj, Arad, Vrancea. In bazinele hidrografice mentionate se vor produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si cresteri rapide de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Meteorologii au emis cod galben

Si meteorologii au emis o avertizare cod galben ce este valabila pana vineri, la ora 12, pentru 11 de judete. Avertizarea este in vigoare pana vineri, la ora 12, in cea mai mare parte a Moldovei, in Maramures si in nordul si estul Transilvaniei vor fi ploi ce pot avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 25-35 l/mp si izolat 50 l/mp.