joi, 24 iulie 2008

Scurt-metraje realizate de amatori şi profesionişti prezentate la Festivalul Transfrontalier al Filmului de Scurt Metraj „Roua”


Timp Liber




Festivalul Transfrontalier al Filmului de Scurt Metraj „Roua” se desfăşoară în perioada 24- 26 iulie, la Suceava , manifestare ce face parte din proiectul „Unind tinerii din Suceava şi Cernăuţi prin arta filmului” şi urmăreşte să le ofere tinerilor pasionaţi de arte vizuale din cele două regiuni posibilitatea de a interacţiona utilizând tehnica video.

În cadrul festivalului vor fi organizate seri de film, în care vor fi prezentate filme de scurt metraj realizate de amatori, dar şi de oameni cu experienţă în domeniu. Tema concursului este „Interculturalitatea”.

În prima zi a festivalului, joi, 24 iulie, la ora 19:00 începe seara de film, în discoteca Vox, unde vor fi prezentate diferite producţii video create de artişti specializaţi în arta video.

Vinerii, 25 iulie, la ora 14:00, la Biblioteca Bucovinei I.G. Sbiera, sala „Elena Greculesi”, vor avea loc întâlniri ale tinerilor interesaţi în arte vizuale cu specialişti în arta filmului din România şi Ucraina. La ora 19:00 este organizată o nouă seară de film în discoteca Vox, precum şi prezentare de producţii video participante în concursul din cadrul Festivalului Transfrontalier al Filmului de Scurt Metraj.

În ultima zi a festivalului, sâmbătă, 26 iulie, la ora 18:30, se va reuni juriul pentru alegerea celor mai bune producţii video trimise pentru concursul din cadrul Festivalului Transfrontalier al Filmului de Scurt Metraj şi se vor premia cei mai buni participanţi.

Festivalul este organizat de Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava, în parteneriat cu Centrul pentru Parteneriat Social Cernăuţi şi Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu” Suceava, în colaborare cu Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi.