Obiectivul principal al proiectului o reprezintă dezvoltarea economică durabilă prin turism a microregiunilor Masivul Rarău- Obcinele Bucovinei din România şi Masivul Ciornahora din Ucraina prin valorificarea resurselor turistice specifice zonei Carpaţilor Nordici şi realizarea unei cooperări transfrontaliere în turism. În proiect sunt incluse municipiul Cîmpulung Moldovenesc şi zece comune din zona de graniţă din judeţul Suceava şi şapte raioane din regiunile ucrainene Ivano Frankivsc şi Cernăuţi.
În opinia primarului municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, proiectul pune în valoare potenţialul turistic al zonei care este prea puţin exploatat. Acesta a menţionat că staţiunea Câmpulung Moldovenesc devine promotorul turismului în Carpaţii Nordici, în cadrul proiectului urmând a fi realizată o reţea IT şi o bază de date turistice care va funcţiona ca un dispecerat turistic on-line, cu terminale în fiecare localitate de interes turistic, dar că va fi înfiinţat şi un centru de informare şi marketing turistic cu rol de administrator al bazelor de date.
De asemenea, proiectul prevede organizarea şi monitorizarea activităţilor turistice din zonă şi promovarea microregiunilor vizate ca zone turistice.
Edilul şef al municipiului Câmpulung a mai spus că în zona transfrontalieră vizată de proiect sunt aproximativ 500 de prestatori de servicii turistice, iar toată oferta turistică a zonei va fi valorificată sub o marcă unică pentru a penetra piaţa turistică pe nişe precis conturate.
Aflat la lansarea proiectului, consulul general al Ucrainei la Suceava, Sergiy Nikshych s-a arătat, bucuros de această colaborare între autorităţile locale din Ucraina şi România în vederea promovării unui produs turistic comun.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu