duminică, 16 decembrie 2007

Circulaţie extremă în Moldova

Pe mai multe drumuri din judeţul Suceava, s-au format blocaje din cauza gheţii şi a camioanelor care au derapat sau au rămas blocate în zăpadă. Zeci de maşini au ajuns în şanţ, din cauza poleiului, iar pe unele drumuri judeţene, viscolul a creat nămeţi de aproape un metru.

În judeţul Vaslui ninge de vineri seara. Poliţia rutieră a organizat filtre pe principalele drumuri naţionale, iar toate autovehiculele mai mari de 3,5 tone, care nu sunt echipate de iarnă, sunt trase pe dreapta.

Probleme au fost noaptea trecută şi în municipiul Vaslui. Din cauza poleiului, au avut loc mai multe accidente, iar pe unele străzi traficul a fost deviat. Pe mai multe artere nu s-a împrăştiat material antiderapant. Din cauza poleiului, pe una dintre străzile pe care traficul nu a fost deviat, o maşină a derapat şi a intrat într-un TIR.

Pe DN 24 care face legătura între Vaslui şi Iaşi, precum şi pe DN 2F Vaslui – Bacău, traficul se desfăşoară cu dificultate, iar maşinile de mare tonaj au restricţie. În curbele periculoase se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi se împrăştie material antiderapant. Lucrătorii de la Secţia de Drumuri Naţionale Vaslui acţionează în special în zonele cu risc, unde viscoleşte.

Şi în Suceava s-au format blocaje din cauza gheţii şi a camioanelor care au derapat sau au rămas blocate în zăpadă.

0 comentarii: