joi, 20 decembrie 2007

„Urgenţa” Spitalului Rădăuţi a redevenit funcţională după o reabilitare de 100.000 de euro


Sanatate



Spital Radauti inaugurare Compartiment UrgenteCompartimentul de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Municipal Rădăuţi a redevenit funcţional, de miercuri, după ce a făcut obiectul unor investiţii cifrate la 100.000 de euro. Secţia a fost modernizată cu sprijinul firmei austriece „HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER”, oraşului Viena şi omului de afaceri local Costel Babiuc. Secţia a fost redeschisă miercuri, în prezenţa unor oficiali locali şi judeţeni, a proprietarului companiei austriece, Gerald Schweihofer şi a omului de afaceri Costel Babiuc.

Austriecii au decis să contribuie la modernizarea Compartimentul de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Municipal Rădăuţi, după ce proprietarul companiei austriece, Gerald Schweihofer a suferit un accident fiind transportat la unitatea spitalicească rădăuţeană, şi a fost surprins neplăcut de starea jalnică în care se afla spitalul.

„Urgenţa” Spitalului Rădăuţi dispune de acum, între altele, de o sală de operaţie pentru mici intervenţii, cabinet de consultaţii şi două saloane.

Pe de altă parte, directorul grupului austriac „EGGER” România, Ioan Lucian Banciu, a declarat că, în 2008, compania pe care o reprezintă se va ocupa de modernizarea unei alte părţi a Spitalului din Rădăuţi. Firmele „SCHWEIGHOFER” şi „EGGER” au investit aproximativ 500 de milioane de euro în construirea de fabrici de prelucrare a lemnului în zona Rădăuţi.

0 comentarii: