duminică, 20 ianuarie 2008

Botosanean cercetat pentru trafic de persoane

Un barbat din Botosani este cercetat de politistii suceveni pentru trafic de persoane, a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al IPJ Suceava, Alin Botezatu. Cu ocazia unui control efectuat, joi, de ofiteri ai Serviciului de investigare a fraudelor si ai Politiei rutiere Suceava, pe linia combaterii transporturilor ilegale de persoane, a fost identificat in trafic, in municipiul Suceava, un autovehicul marca Volkswagen, condus de Constantin L., de 32 de ani, din Botosani, care se deplasa pe ruta Botosani - Italia.



In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca transportul este ilegal, in microbuz aflandu-se inca patru persoane, dintre care doua cu documente de identificare romanesti, respectiv, un pasaport emis de autoritatile romane din judetul Iasi pe numele Ion P., din orasul Harlau, si o carte de identitate emisa de autoritatile romane din Botosani pe numele Florentina G., din municipiul Botosani. Din primele cercetari s-a stabilit ca, in realitate, persoanele respective se numesc Sergiu C. si Galina G., ambii fiind cetateni moldoveni. Din declaratiile acestora, contra sumei de 300 de euro oferita de fiecare lui Constantin L., cei doi au obtinut documente false si intentionau sa ajunga in Italia.


La destinatie trebuiau sa mai achite cate 3.000 de euro fiecare. Conform competentelor, lucrarea penala a fost inregistrata la IPJ Suceava, dispunandu-se inceperea urmaririi penale a celor trei pentru comiterea infractiunilor de fals, uz de fals, fals privind identitatea, nerespectarea regimului rutier public si transport nelegal de emigranti, in forma simpla.

0 comentarii: