duminică, 20 ianuarie 2008

Investitie de 400.000 de euro intr-o noua pârtie de schi in Bucovina



Investitie de 400.000 de euro intr-o noua pârtie de schi in Bucovina

O noua pârtie de schi, cu o lungime de aproape un kilometru, a fost deschisa în comuna Malini din judetul Suceava. Pârtia, o investitie de 400.000 euro, a fost inaugurata chiar în preajma Craciunului si a fost folosita deja de câteva mii de turisti.
Dupa cum a precizat primarul comunei Malini, Petru Nistor, în ciuda faptului ca nu s-a facut deloc reclama noii pârtii, la fiecare sfârsit de saptamâna aceasta a fost plina de turisti. Cei mai multi au fost din zona de nord-est a tarii (din Iasi, Suceava ori Botosani), dar si turisti din strainatate, aflati în vacanta în Bucovina. Pârtia, localizata în satul Valeni, la iesirea spre pasul Stânisoara, este de categorie medie, cu o diferenta de nivel de 106 metri, si o lungime de 800 metri. Pârtia dispune si de o instalatie de teleschi, adusa tocmai din Austria, cu o lungime de 520 metri si cu instalatie de nocturna. Este deschisa turistilor de vineri pâna duminica, de la ora 14.00 pâna la miezul noptii.

În apropierea pârtiei a fost deschisa o pensiune cu o parcare de aproximativ 50 de metri. Turistii au însa si alte optiuni în apropiere, în zona existând mai multe pensiuni, în total fiind disponibile în jur de 100 de locuri de cazare.
În proiectul autoritatilor locale a fost gândita, si deja începe sa prinda contur, construirea a doua sate de vacanta, sens în care Primaria a vândut înca din 2005, prin licitatie, mai multe loturi de teren. În viitor, autoritatile intentioneaza sa achizitioneze patru tunuri de zapada si sa realizeze pe raza comunei înca o pârtie de schi.
În judetul Suceava, mai exista înca trei pârtii de schi, doua la Vatra Dornei, „Parc“ (900 m lungime, diferenta de nivel de 150 m, cu dificultate medie si dotata cu teleschi si telescaun) si „Dealu Negru“ (cu o lungime de 3.000 m si o diferenta de nivel de 400 m), si una la Cârlibaba (dispune de o instalatie de teleschi de aproape 1,5 km, si, datorita orientarii spre Nord, pe ea se poate schia pâna în luna mai).

0 comentarii: