duminică, 20 ianuarie 2008

A dispărut cu aproape 100.000 de euro



Poveste de telenovelă la Rădăuţi. O femeie în vârstă de 39 de ani a dispărut fără urmă de aproape 3 luni. Nimeni nu mai are absolut nici o veste despre Oltiţa Schipor, iar versiunile care circulă prin oraş sunt dintre cele mai diferite, mai ales că se presupune că femeia avea asupra ei şi aproape 100.000 de euro. Până aproape de finele anului trecut, Oltiţa Schipor a fost angajata unei case de schimb valutar din centrul municipiului Rădăuţi.

La începutul lunii noiembrie, după câteva zile de absenţă nemotivată de la serviciu, proprietarul casei de schimb valutar a decis să facă o verificare în gestiunea firmei, ocazie cu care a depistat că angajata sa falsificase câteva date din computer pentru a-şi însuşi suma de 21.000 de lei. A căutat-o în mai multe rânduri şi pentru că nu a găsit-o, a decis să reclame Poliţiei cele întâmplate.

Cel puţin 7 păgubiţi

După câteva zile, avea să se dovedească că patronul casei de schimb valutar făcuse doar „pârtie” către poliţişti în cazul „Elodiei de Rădăuţi”. În decurs de câteva zile, la Poliţie au mai fost depuse încă şase plângeri din partea unor localnici de la care Oltiţa Schipor împrumutase sume considerabile în valută.

Printre cei şase se regăsesc persoane cunoscute în Rădăuţi, de la mama unei cunoscute femei de afaceri, până la personalităţi din lumea medicală.

Suma cea mai mare cu care a fost „creditată” casiera dispărută se ridică la 30.000 de euro. O altă persoană i-a împrumutat 20.000 de euro şi 1.000 de dolari USA. Alţi cunoscuţi s-au dovedit ceva mai prudenţi. Unul dintre prieteni i-a dat 8.000 de euro, în timp ce un altul a scos din buzunar 6.000 de euro. Sume mai mici au dat alte două persoane, respectiv câte 2.500 şi 1.000 de euro.

Cercetată pentru delapidare, înşelăciune şi fals material

Potrivit celor afirmate de către lucrătorii de poliţie, femeia de 39 de ani este acuzată de delapidare, înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale, situaţie care a determinat punerea apartamentului său sub sechestru. Chiar dacă au verificat mai toate pistele posibile, oamenii legii nu au reuşit încă să dea de urma dispărutei. Una dintre variante ar fi că Oltiţa Schipor a plecat în străinătate cu banii, dar nu este exclusă nici varianta cea mai sumbră, aceea ca femeie să fi fost ucisă şi lăsată fără bani.

0 comentarii: