Parcurile, gradinile zoologice, gradinile botanice si bazele sportive amenajate din bani publici sunt declarate de utilitate publica, potrivit propunerii legislative votate de catre Senat, cu o singura abtinere si cu larga majoritate a celor prezenti in sala.
Propunerea legislativa, initiata de senatorul independent Marius Marinescu, afiliat conservatorilor, modifica Legea 33 din 1994 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica.
La dezbaterea textului, in sala de plen au fost prezenti si membri ai mai multor ONG-uri, care au intampinat cu aplauze adoptarea propunerii legislative. In urma dezbaterilor din Senat a reiesit ca textul contine o serie de inadvertente de natura juridica, dar s-a convenit ca, pentru a castiga timp, propunerea legislativa sa nu fie retrimisa Comisiei juridice. Astfel, textul adoptat de Senat va fi trimis mai departe Camerei Deputatilor, cu observatii asupra inadvertentelor care trebuie corectate.
Mai concret, conform propunerii lui Marinescu, amendata in Comisia juridica a Senatului de catre Gavrila Vasilescu (PC), "sunt de utilitate publica (...) parcurile, gradinile botanice, gradinile zoologice si bazele sportive, proprietate publica si privata aflate in administrarea consiliilor locale si Consiliul General al Municipiului Bucuresti si amenajate din bani publici".
In expunerea de motive, senatorul Marinescu arata ca "avand in vedere agresiunea fara precedent asupra spatiilor verzi din tara noastra, solicit expropierea pentru cauza de utilitate publica a suprafetelor aflate astazi in proprietate privata din zonele verzi". Se precizeaza, de asemenea ca, la ora actuala, Bucurestiul are cea mai mica suprafata de spatiu verde pe locuitor. Este vorba despre 2,5 metri patrati de spatiu verde pe locuitor, in conditiile in care norma recomandata de ONU este de 50 de metri patrati pe locuitor.
marți, 19 februarie 2008
Parcurile si gradinile zoologice, declarate de utilitate publica
sursa: administratie.ro
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu