marți, 19 februarie 2008

Doi cumpărători de la Casa de Oaspeţi au renunţat la terenuri



Doi dintre câştigătorii licitaţiilor de vânzare a parcelelor aflate în apropierea Casei de Oaspeţi din Suceava au renunţat la terenuri. Anunţul a fost făcut de directorul Regiei Autonome – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, Gheorghe Antonovici, care a precizat că până la expirarea termenului în care puteau fi plătite terenurile achiziţionate prin licitaţii, doi dintre cumpărători nu s-au mai prezentat să încheie contractele.

Este vorba despre firma FLORIANCA SRL Suceava şi de persoana fizică Vasile Cicu, care deşi au reuşit să obţină două parcele de teren, nu au mai dispus de fondurile necesare pentru achitarea lor.

Demn de remarcat este faptul că parcelele câştigate la licitaţie de SC Florianca SRL şi Vasile Cicu au fost adjudecate cu unele dintre cele mai mari preţuri.

Astfel, firma suceveană trebuia să plătească pentru 14,65 de ari de teren nu mai puţin de 765.000 de lei, fără TVA, (7,65 miliarde de lei vechi), în condiţiile în care preţul de pornire al licitaţiei a fost de doar 180.000 de lei.

În ceea ce-l priveşte pe Vasile Cicu, acesta ar fi trebuit să plătească pentru aceeaşi suprafaţă de teren un preţ de 564.000 de lei, fără TVA.

Pierderi de peste 20.000 de lei după renunţarea la terenuri

Prin renunţarea la terenurile pe care le-au câştigat, atât firma suceveană, cât şi Vasile Cicu au pierdut importante sume de bani, reprezentând taxa de participare a licitaţiei, preţul dosarului de prezentare a terenurilor, cât şi garanţia de participare la licitaţie.

Astfel, în cazul SC Florianca SRL, aceasta a rămas fără 20.000 de lei (200 milioane de lei vechi), reprezentând contravaloarea garanţiilor şi taxelor menţionate anterior, în timp ce Vasile Cicu a pierdut 22.000 de lei.

„Momentan sunt singurele cazuri în care cei care au câştigat licitaţiile au renunţat la terenurile respective. În aceste condiţii, cele două parcele de teren vor fi scoase din nou la vânzare, cel mai probabil la mijlocul lunii martie a.c., iar preţul de pornire va fi acelaşi ca la prima vânzare”, a declarat Gheorghe Antonovici.

El a mai adăugat că tot în luna martie a.c. vor fi scoase la vânzare ultimele 7 parcele de teren, aflate în imediata apropiere a Casei de Oaspeţi Suceava, care nu au reuşit să fie vândute la licitaţia organizată la sfârşitul săptămânii trecute. Până în momentul de faţă, RA-APPS Suceava a reuşit să vândă 115 parcele din totalul de 124 câte au fost disponibile.

0 comentarii: